07-09-2019
31 - 36

Scheidsrechter:   E. (Eric) Schreder
Vorige week wist debutant The Dome/Handbal Houten voor een daverende stunt in de BENE-League te zorgen door van landskampioen Green Park Handbal Aalsmeer te winnen. Dit weekend kwam het Belgische Handbal Tongeren op bezoek. Zij wisten afgelopen speelronde met ruime cijfers van promovendus Atomix te winnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen trainer/coach Rick Louw en zijn kersverse vrouw Bente een prachtige bos bloemen en een luid applaus van het publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen. Onder hen was één bijzondere fan, namelijk burgemeester Gilbert Isabella. Hij kreeg van commercieel manager Dick Jacobs een mooi wedstrijdshirt met rugnummer 1 wat zeer gewaardeerd werd.

Na de festiviteiten gaat de wedstrijd van start. En hoe! Direct gaat bij beide teams het gas er op. De thuisploeg neemt het initiatief met een doelpunt van De Jonge, maar er wordt al snel gelijk gemaakt door Seirekidis. Dat is eigenlijk het beeld van de hele eerste helft. Houten neemt het voortouw in de score met soms een marge van twee of drie, maar Tongeren kan steeds vrij makkelijk aanhaken. Vooral de razendsnelle middenuit is een doeltreffend wapen van de Tongenaren. Verder hebben de Houtense aanvallers last van de fysieke verdediging van de uitploeg waarbij Yannick Glorieux daarbij zelfs over de schreef gaat. Zijn overtreding aan het begin van de wedstrijd op De Jonge wordt daarom met een direct rode kaart bestraft.

Desalniettemin ontspint zich in de eerste helft een spannend duel tussen twee gelijkwaardige ploegen met af en toe fraaie hoogstandjes zoals een prachtige draaibal van Robles Reve en vlammende (onderhandse) schoten van De Bok van de Houtenaren en mooie passjes naar en sterke afronding van de cirkel van de Tongerense ploeg. Vlak voor rust redt de sterk keepende Houtense doelman Van Kregten drie maal op rij (en dat zou deze wedstrijd vaker gebeuren) waarna er een terechte 19-19 stand bij rust op het scorebord staat.

In de tweede helft ligt het initiatief direct bij Tongeren en staat het al gauw met 20-23 voor. Desondanks weet Houten weer aan te haken en komt met een doelpunt van Rutten tot 27-27. Op dat moment maken de scheidsrechters een vergissing en sturen De Jonge met een rode kaart van het veld terwijl de overtreding door een medespeler gemaakt is.

Het laatste kwartier ten slotte is voor de Belgische ploeg die - wellicht door wat meer ervaring - langzaam weet weg te sluipen. Qerimi scoort vanaf de zeven meter de 27-30. Voor de Belgische ploeg is dit overigens al de achtste zevenmeterworp (waarvan keeper Voogt er nog één van weet te keren) tegen nul voor Houten over de hele wedstrijd. Ondanks dat blijven de Houtenaren strijden tot het eind, maar weten een 31-36 eindstand niet te voorkomen.

Zo gaan de twee punten in de tas van de Tongerense ploeg mee naar België, maar The Dome/Handbal Houten kan met opgeheven hoofd het veld verlaten. De Houtense ploeg laat wederom zien het niveau van de BENE-League aan te kunnen.

Topscorers aan Houtense kant zijn De Bok (8), Berendsen (7), Robles Reve (7) en De Jonge (5). Bij Handbal Tongeren konden Qerimi (6), Bolaers (5), D’hanis (4), Pepels (4) en Seirekidis (4) het net goed vinden.

Volgende week zaterdag 14 september mag de mooie Handbal Houten Spelersbus weer uit de garage. Dan wacht om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Hurry-Up in Zwartemeer.