Nieuws

Voogt verruilt Handbal Houten voor DFS Arnhem

26 mei 2020
www.handbalhouten.nl
Na vier seizoenen verlaat ook Harmen Voogt The Dome/Handbal Houten. De 35-jarige goalie hangt zijn toque nog niet aan de wilgen, maar verruilt het geelzwart van Houten voor het blauwrood van DFS Arnhem.

Voogt kwam vier seizoenen geleden naar Houten. Hij keepte één jaar onder Hans van Dijk en daarna onder Rick Louw. “In het begin was het even vreemd dat hij drie jaar jonger is dan ik, maar uiteindelijk pakte het goed uit en heb ik een goede samenwerking en heel veel plezier met Rick gehad. We werden vlak na elkaar vader en dat is toch bijzonder!”

Met Louw werden de Houtenaren twee keer kampioen en promoveerden ze naar de BENE-League. “Het gat met de BENE-League is groot, maar we begonnen sterk aan het seizoen. De eerste wedstrijd tegen Aalsmeer win je”, vervolgt Voogt zijn verhaal. “De selectie was enorm gemotiveerd, maar iets te smal. We kregen te maken met blessures en hebben achteraf misschien te vroeg gepiekt. Jammer dat er ook niet meer publiek kwam kijken. Je speelt toch voor je plezier en het is zoveel leuker in een volle hal”. 

Voogt heeft laten zien wedstrijden voor het team te kunnen winnen en heeft bewezen een zeer betrouwbare sluitpost te zijn. Samen met Rens van Kregten vormde hij een ijzersterk keepersduo, dat zonder haat en nijd elkaar voortdurend sterker wist te maken. “Keeperstrainer Kees van der Post heeft hier ook een rol in gehad”, legt Voogt uit. “Hij zit vol ideeën en verlangde van ons vol gas en honderd procent inzet. Tijdens de training probeerden we weleens een grapje met hem te maken, maar Kees blijft serieus. Tijdens wedstrijden is hij de rust zelve, maar hij kan je enorm motiveren”.

Uiteindelijk moest Handbal Houten samen met Volendam gaan vechten voor behoud. “Als teamcaptain probeer je de positiviteit er in te houden”, zegt Voogt. “Dit team was een vechtmachine, de selectie was fit en we waren helemaal klaar voor Volendam. Het is begrijpelijk, maar heel jammer dat die beslissingswedstrijden uiteindelijk niet doorgingen. Mijn afscheid van de club had ik me zeker anders voorgesteld en je gunt de club ook meer.”

“Ik heb bij Handbal Houten een hele mooie tijd gehad!”, gaat Voogt verder. “Er zijn goede faciliteiten en het is gewoon goed geregeld. Er wordt hard getraind, maar het kan ook heel gezellig zijn. Ik wil dan ook iedereen heel erg bedanken voor deze mooie jaren, niet alleen de mensen van Stichting Tophandbal maar ook alle vrijwilligers van de vereniging die hun vrije tijd in de club steken en het mogelijk maken dat wij ons spelletje kunnen spelen. Van de dames die de kaartjes verkopen, tot de vrijwilligers die de doelen neerzetten en de tribunes in- en uitschuiven en al die anderen die ik nog niet genoemd heb”.

Ondanks zijn werkzaamheden overdag en het vaderschap is Voogt nog niet klaar met het handbal. “Nee, volgend seizoen speel ik weer in de Eredivisie. Ik sta dan bij DFS Arnhem onder de lat. Voor mij is dat om de hoek, ik stap op mijn fiets en dan ben ik er in tien minuten. Zo heb ik meer tijd voor mijn werk en mijn gezin en kan ik toch blijven handballen. Want het blijft het mooiste spelletje dat er is!”

Harmen, dankjewel voor jouw inzet voor het team en voor de vereniging. We hebben genoten van de vele reddingen, de één nog mooier dan de ander. Ik vraag een oorverdovend applaus voor… HARMEN VOOGT!!!

Foto's: Hanna Koops, Ils Pattipeilohy, Bart Weerdenburg, Eelco Schaap, FotoReza


 
www.handbalhouten.nl
Afgelopen seizoen speelde een wel heel bijzondere speler bij The Dome/Handbal Houten: Noelvis Roblereve. De 1.88 meter lange en 90 kg… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Eerder blikten wij met Hennie van der Vaart terug op afgelopen seizoen. In dit laatste deel van het drieluik kijken wij met hem naar de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Handbal Houten heeft de technische staf voor de Herenselectie van komend seizoen rond. Freek Gielen is trainer/coach voor Houten 1, de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
We zwaaien vandaag Sjuul Rutten uit. Vanuit HandbaL Venlo, via Bevo kwam hij vorig seizoen over naar Handbal Houten met als doel… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven