Ondanks uitstekend keeperswerk Houten winst voor Bocholt

23 - 36

Scheidsrechter:   C. (Christophe) Steenwinckels

Zaterdag kwam Achilles Bocholt met een schare fans op bezoek in The Dome in Houten. De Belgische ploeg staat stevig aan de leiding in de BeNe-League. Niets te verliezen dus voor The Dome/Handbal Houten.

Sta-in-de-weg
In het begin van de wedstrijd weet Bocholt even niet wat er gebeurt. Rens van Kregten is een sta-in-de-weg voor elke doelpoging en er is redding op redding. De Cubaan in Houtense dienst Noelvis de Robles Reve weet aan de andere kant wel tweemaal op rij het net te vinden en zo is het 2-0 voor de Houtenaren.
Uiteraard is er geen paniek aan de zijde van Bocholt maar die gelijk opgaande strijd aan het begin van de wedstrijd is leuk voor het publiek. Mede door een aantal raak geschoten zevenmeterworpen van Thies Berendsen is het 5-5.

Gas er op
Dan gaat het gas er op bij Bocholt. De spelers van Houten zijn vaak niet snel genoeg terug of zitten nog met hun gedachten bij de aanval terwijl Bocholt tik-tik-tik de bal er alweer in heeft liggen. En zo loopt Bocholt doelpunt na doelpunt uit en gaan zij met een comfortabele voorsprong van twaalf doelpunten de rust in: 10-22.

Gelijk opgaande strijd
Na rust Harmen Voogt onder de lat bij Houten en geweldig om te zien dat hij net zo’n hoog niveau weet te halen als zijn collega Van Kregten. Het verschil is natuurlijk al gemaakt voor Bocholt en mede hierdoor is de tweede helft meer in evenwicht en aangenaam om te zien voor het publiek. In die tweede helft laat opbouwer Ruben de Bok zien waarvoor hij naar Houten is gekomen. Keer op keer wordt hij gelanceerd en dan is zijn schot door niemand tegen te houden, heerlijk!
Smetje op de wedstrijd is de onnodige en onnozele overtreding in de laatste minuut op de snelle Rogier Teeuwissen waarvoor terecht de rode kaart wordt getrokken. De wedstrijd eindigt met een verschil van dertien punten: 23-36. Dat betekent dat Bocholt er dus maar eentje meer dan Houten heeft gescoord de tweede helft. Dat geeft wellicht vertrouwen in aanloop naar de naderende play-offs.