THE DOME 19.45 uur
Scheidsrechters: de heren Verstege en Schneider

Alphadeuren Houten heeft in de terugronde geen vuist, nog geen vingertje kunnen maken tegen koploper LIONS2 in de nacompetitie.
Hans van Dijk kan met een zo goed als volledige selectie aantreden tegen de ploeg van Bart Hofmeyer uit Limburg. De enige speler die bij Houten ontbrak was Jorick de Bruijn(operatie) terwijl bij de Limburgers Niels Poot en Alan v.d.Wall van het lijstje werden afgestreept.

Om 19.45 uur kon de wedstrijd beginnen en van meet af aan werd duidelijk dat onze jongens niet ”in goede doen” waren.
Het eerste schot van Tim Posthuma van de Lions gaat nog naast, is het nog een paar minuten heen en weer zoeken maar daarna kan de doelpuntenmachine van de Limburgers beginnen.
Na 3 minuten is het Tim Krijntjes die de 0-1 op het scorebord zet en is de toon gezet.
De reserves uit Limburg spelen een geweldige wedstrijd, op tempo, weinig afspeelfouten, uitstekende offensieve dekking met geweldig keeperswerk van zowel Mike Kusters als Jordi Govaarts.

Na krap een kwartier in de 1e helft is de voorsprong 3-7, 7-meter gescoord door Bijan Houben die maar liefst negen treffers op zijn naam zet.
De voorsprong gaat zelfs nog naar 4-9 maar dan kan Houten via Job Reumer wat terugdoen 5-9.
Met nog 11 minuten op de klok zien we middels een mooie aanval van Houten  een pass van Jarn van Gool op Stijn Hoefnagels maar Mike Kusters weet deze vrije doelkans te keren en is het gelukkig Lions dat de daaropvolgende aanval verspeeld.
Bas Ariaansz zet de 6-9 op zijn naam en Houten komt ietwat terug in de wedstrijd. Harmen Voogt heeft een prima redding en trainer/coach Hans van Dijk neemt een time out.
Direct na de time-out scoort Houten de 7-9 maar Tim Krijntjes zet daar meteen de 7-10 tegenover.
Dan volgt er een tijdstraf voor de Limburgers en een 7-meter tegen maar Mike Kusters weet deze te stoppen,.
Vervolgens heeft Harmen tot 2x toe een redding en kan Houten aanhaken via Stijn 8-10.
De laatste 5 minuten van de 1e helft lukt het Houten niet om deze lijn door te zetten en middels maar liefst 4 doelpunten van Luca van Straaten kijkt Houten met rust tegen een 12-16 achterstand aan.

De tweede helft is het spel van Houten alles behalve op niveau.
Het niveau is zelfs bedroevend.
Onze jongens worden op alle fronten afgetroefd en lopen aan alle kanten achter de feiten aan.
In plaats van haar aanvallen zorgvuldig op te zetten en te zoeken naar de vrije ruimtes richting goal worden zij, door de dekking van de Limburgers, ver buiten de 9-meter gehouden en heeft onze ploeg onnodig balverlies en zijn de schoten die daarop volgen loepzuiver en veelal onhoudbaar.
Na krap 10 minuten in de 2e helft is de achterstand opgelopen naar 8 doelpunten.
15-23.
OCI-LIONS speelt zeker niet foutloos, ook zij laten kansen liggen en lopen hier en daar nog weleens tegen de keepers Harmen en Pepijn Teeuwissen aan maar Houten is niet bij machte gebruik te maken van die kansen.
Bij een stand van 19-30 brengt Houten een drietal Youngsters in en kan het publiek in elk geval genieten van de beleving die deze jongens bij zo’n achterstand nog in hun spel kunnen leggen.

Alphadeuren Houten verliest met grote cijfers en mag zich met een verliespartij van 23-36 tegen de reserves van OCI-LIONS gaan opmaken voor de halve finale beker aanstaande dinsdag 11 april tegen het grote OCI-LIONS 1.