Scheidsrechters Heren van Tricht en Dzemidzic
Eindstand 27-30

De handballers van ons eigen Alphadeuren Houten hebben zaterdag een belangrijke zege behaald op het Haagse Hercules.
Vorige week moest Hans van Dijk aantreden zonder 3 van zijn basisspelers.
Behalve Jorick de Bruijn (ondergaat donderdag een operatie), was de selectie weer compleet en werd aangevuld met Milo Bos  uit de A-jeugd die voor twee prachtige treffers zorgde.

Een handjevol supporters zagen vanaf een goed gevulde Hercules tribune een matige wedstrijd in de heren handbal Eredivisie.
Alphadeuren Houten bleef gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar daar is ook alles mee gezegd.
Het tempo was laag en beide ploegen haalden niet hun te halen niveau.
Bij een gelijk opgaande strijd in de eerste helft en een ruststand van 12-13, maakt Houten in de 2e helft een einde aan de illusie van Hercules dat ze nog “bij” kunnen komen.
Halverwege de 2e helft loopt Houten uit naar een 22-28 voorsprong.
Houten geeft deze voorsprong niet meer uit handen, Hans van Dijk kan al zijn spelers inzetten en wint verdiend met 27-30.
Job Reumer was aan de zijde van Houten uitblinker met zijn 10 uitstekende treffers en Stijn Hoefnagels viel op met zijn doelmatige werklust aan de cirkel.
Harmen Voogt en Pepijn Teeuwissen hielden hun doel zo schoon mogelijk.

Houten schuift naar de 2e plaats achter OCI-LIONS 2 in de degradatiepoule en dat is tevens de tegenstander van aanstaande zaterdag.

Jorik Lommen, Nick Masmeijer en Kevin Landsweer scoorden het meest voor hun ploeg maar konden de verliespartij niet voorkomen.