Scheidsrechters heren Verstege en Schneiders
Ruststand 12-17
Eindstand 26-26
Foto's Christa de Bruijn en Frans Vervoort

In de 1e wedstrijd van de nacompetitie hebben onze heren een dik verdiend punt uit het vuur gesleept tegen onze sympathieke zuiderburen in Geleen. Afsluiting van de A-2 vanaf knooppunt Leenderheide leverde geen tijdsnood op daar de wedstrijd in Geleen ruim 20 minuten later begon dan was afgesproken.

De meegereisde supporters zagen 40 minuten lang een geweldige wedstrijd van onze eigen helden uit Houten.
Na een voorzichtig begin, wat aftasten en een gelijk opgaande strijd kon Houten na een kwartier in de 1e helft bij een stand van 7-7 langzaam maar zeker een ruime voorsprong nemen.
Het was genieten van de snelle aanvallen, de uitgespeelde kansen, de schutters en 1e lijn-spelers en de fantastisch aangespeelde breaks van keeper Harmen Voogt.
Van 7-7 loopt Houten met rust uit naar een 12-17 voorsprong.
Trouwe supporters weten echter dat dit bij onze jongens niet altijd iets hoeft te betekenen.
“prijs de dag niet voor het avond is”.

De 2e helft begint heel goed voor Houten. De aanvallen lopen goed en bij een stand van 15-21 neemt Hans van Dijk een time-out.
Houten komt in de eerstvolgende aanval in ondertal en Lions wordt in het zadel geholpen door 3 7-meters op rij die feilloos achter Harmen/Pepijn in het net verdwijnen. 18-22.
Het zo degelijke spel van Houten verandert van nauwkeurig in onzorgvuldig en balverlies is het gevolg.
Langzaam maar zeker komen de Limburgers terug in de wedstrijd.
Na een kwartier in de 2e helft komt Lions in ondertal en ondanks een mooie score van Houten loopt de voorsprong langzaam maar zeker terug. Met nog 4 minuten op de klok komen de Limburgers zelfs op voorsprong 25-24 maar geheel verdiend weet Houten er vlak voor tijd toch nog een verdiende punt aan over te houden.
Eindstand 26-26.

De heren Verstege en Schneiders floten een uitstekende zelfverzekerde partij en hebben zich niet gek laten maken door randzaken.
Houten gaat niet met lege handen naar huis en we kijken uit naar de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag in The Dome tegen Fiqas Aalsmeer2.