05-03-2017
21-14

Scheidsrechter:   Pronk, A.
Zondag 5 maart 2017 15.20 uur the Dome Houten C1-Vido C1
Eerste wedstrijd thuis tegen Vido werd verloren met 11-20, de 2e wedstrijd hebben wij moeten afmelden vanwege 5 geblesseerden en nu waren we fit.
Na een teamfoto te hebben genomen met als vaste "huis" scheidsrechter Mevrouw Pronk (die ook wel even op de foto wilde), waren we klaar voor de wedstrijd thuis in eigen hal tegen Vido uit Purmerend.
Vido mocht de bal uitnemen en wij mochten gaan verdedigen.
In de eerste 10 minuten heb ik met verbazing zitten kijken en vooral over de frisheid en gedrevenheid waarbij wij, ja onze meiden C1 op 5-2 kwamen, Vido staat toch wel bekend om een lekkere stevige pot handbal en ook hun combinatie spel. Maar Vido zat nog niet lekker in de wedstrijd, sterker nog ze kwamen er nog niet in. En ik ging er ook vanuit dat dat nog ging gebeuren maar...... wij legden onze wil op. De dekking stond verschrikkelijk goed, keeper daarachter soms nog beter en er werd doorgepakt. Aanvallend vooral zoekend in de tactische oplossingen dan wel spelsystemen. Het baltempo lag wel te laag maar we zagen toch veel de vrije mensen of konden zelf kansen creƫren. Klap op de vuurpijl wat breaks. In de 13e min was de stand 7-4 en er werd gerust met 12-7

Ik was nu al blij met hoe er werd gespeeld en vooral de manier "met elkaar" de meiden waren verschrikkelijk opgelaten en happy. Maar een goede helft gespeeld is nog geen gewonnen wedstrijd.

2e helft:
Wij begonnen erg slap aan de tweede helft, met traag overspelen, niet goed in de handen, positie spel totaal weg waarbij we een aantal keren balverlies leden maar de dekking bleef overeind. Ja die vertrouwde dekking en dan nog onze keeper die ballen bleef pakken. Ook Vido was erg rommelig en kreeg de bal er niet in. Toch bleven we veerkracht tonen. Toen de klok 38e min aangaf, stond er toch echt 17-11 op het scorebord en dachten wij, zou het er dan toch van komen.....en Jaa hoor, toen de scheids af floot stond er 21-14 op het scorebord en iedereen was ongelofelijk blij, de ontlading, de euforie, de beloning na 16 nederlagen, nu een dikke wel verdiende overwinning, zelf afgedwongen, geweldig!!!!!!
Het is maar 1 overwinning, maar deze smaakt zo verschrikkelijk zoet en zo voldaan dat de 16 nederlagen er voor  hebben gezorgd dat deze meiden een "winnaars" mentaliteit hebben.

Dit is toch echt een teamprestatie, waar er meiden die heel hard werkten in de dekking. Onze keeper die weergaloze reddingen had (13 saves ), anderen die weer de assist gaven en dan nog diegene die de ballen erin gooiden.
Wij als complete staf, Jan, Wendy en ik, zijn ongelooflijk trots op jullie allemaal.
Aanstaande dinsdag zijn jullie trouwens weer de onze en kunnen jullie rekenen op een stevige training, voor dit moment geniet.