Donderdag 16 februari 20. 45 uur THE DOME
SCHEIDSRECHTERS Ferry van de Beek en Koen Stobbe
Ruststand 14-10
Eindstand 27-22

De handballers van Alphadeuren Houten hebben in de 8e finales korte metten gemaakt met de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk.
De ploeg won dit seizoen in de reguliere competitie nog geen een keer van de Arnhemmers maar zoals Hans van Dijk al “beloofde” kunnen zijn jongens van elke ploeg in de eredivisie winnen en vanavond werd dat bewezen. De Arnhemmers komen nog wel op een 0-1 voorsprong maar dan laten de heren zien wat ze daadwerkelijk in huis hebben. De agressieve en  lucratieve dekking maakt het de schutters van AES zo ongeveer onmogelijk de weg naar het doel te vinden. De onderscheppingen en de snelle break-outs daarnaast zetten AES helemaal op het verkeerde been.
Waar trainer/coach Hans van Dijk zaterdagavond zijn junioren liet triomferen waren het deze keer zijn vaste krachten die hun kwaliteiten lieten zien.
Na 8 minuten in de wedstrijd is het nog even gelijk 4-4, maar dan is het over en uit voor AES. Prachtige scores, passes en gretigheid wisselen elkaar af.
Na een kwartier in de 1e helft zien we trainer/coach Arthur Langedijk al met zijn hoofd in zijn handen en na 22 minuten is de voorsprong voor Houten 12-7.
Houten speelt vol zelfvertrouwen en de ruststand komt met 14-10.
Na rust is het eens temeer genieten.
De aanvallen worden zorgvuldig opgezet en met het zogeheten “koppie” uitgespeelt. Natuurlijk gaat er hier en daar ook weleens wat mis maar dan is keeper Harmen Voogt de uitblinker en weet de schade te beperken.
Ook in de 2e helft komt AES er vandaag niet aan te pas en de 2e time-out van AES heeft geen resultaat, stand na 20 minuten 22-16.
AES doet er alles aan, zet 7 man in de aanval, maar Houten wint op overtuigende wijze en gaat door naar de kwartfinale beker.
Complimenten voor onze heren en we wachten met spanning op de loting!
Eindstand 27-22.
Bas Ariaansz(1), Milo Bos, Bradley van den Broek(2), Jorick de Bruijn(3), Luuk van Engelen,  Jarn van Gool(5), Rowan Hilbers, Stijn Hoefnagels(2),Riemer van Markus(7), Job Reumer(5),  Harmen Voogt(K), Peijn Teeuwissen(K), Rogier Teeuwissen, Thomas van Wijk, Ilon Willems 4.