Scheidsrechters heren Stobbe en Klompers
Ruststand 11-14
Eindstand 33-28

De laatste thuiswedstrijd van onze heren 1 in de reguliere competitie werd er een waarin we vooral konden genieten van onze jeugdspelers.
Voor zowel Hans van Dijk als Arthur Langedijk zijn er de laatste 2 wedstrijden van de reguliere competitie niet veel veranderingen meer te bewerkstelligen in de huidige stand van zaken.
AES Arnhem gaat zich opmaken voor de kampioenspoule daar zij bij de bovenste 2 gaan eindigen.
Alphadeuren Houten zal als 4e eindigen in de reguliere competitie maar kan zelfs nog zakken naar een 5e plaats en gaat spelen om lijfsbehoud in de Eredivisie.

Vandaag werden er (wederom) een 3- tal jeugdspelers aan de selectie van Hans van Dijk toegevoegd namelijk Milo Bos, Rowan Hilbers en Rogier Teeuwissen.
Om 19.45 werd de wedstrijd gestart o.l.v.de heren Stobbe en Klompers.
Het is bijna onmogelijk om in een competitie die eigenlijk al gelopen is, nog te verwachten dat alle zeilen bijgezet zullen worden en ieder weldenkend mens zal dat ook begrijpen. Logisch dat beide ploegen wel willen winnen maar ook fit willen blijven vandaar dat in elk geval aan de zijde van Alphadeuren Houten een aantal spelers weinig of helemaal niet werden ingezet.

De eerste helft verliep voor de mannen van Hans van Dijk zonder al te veel problemen en was het vooral Stijn Hoefnagels die opviel met zijn mooie treffers, maar liefst 5 in de 1e helft.
Houten komt in de 1e helft op een 6-3 voorsprong maar na een kwartier in de 1e helft komt Swift op gelijke hoogte 9-9.
Met nog 8 minuten op de klok en een stand van 10-9 neemt Hans van Dijk een time-out.
Aan de zijde van Swift valt dan een tijdstraf en middels een 7-meter gescoord door Riemer van Markus, een score van Stijn na een prima pass van Job Reumer en een treffer door diezelfde Job komt de stand op 13-10.
Balverlies aan Arnhemse zijde zorgt ervoor dat Rowan Hilbers de 14-10 achter uitstekend keepende Ruben Moerkerk schiet, 14-10.
Schutter Thijs Geurds van Swift maakt er op slag van rust 14-11 van.

Direct na rust komt Swift op twee punten naderbij door een score van Robin Schoenaker, 14-12.
Houten is dan slordig maar keeper Harmen Voogt heeft een redding. De snelle Sofiana Rhouma scoort de 14-13 en Rowan Hilbers die voor de duvel niet bang is scoort zijn 2e, 15-13.
Na krap 7 minuten in de 2e helft zien we 2 treffers op rij van Houten keeper Harmen omdat Swift met 7 aanvallers speelt en daarbij het doel verlaten is,
21-16.
Houten weet steeds een voorsprong te behouden maar door 2 tijdstraffen in korte tijd weet Swift aan te sluiten via scores van haar schutters, 22-20.
Ondanks een prachtige treffer(nog mooier dan de 1e) van Rogier Teeuwissen weet Swift na ongeveer een kwartier in de 2e helft op voorsprong te komen 23-24.
 Na een time-out van Hans heeft Milo Bos veel pech met zijn schot onderkant lat en brengt Swift het verschil op 2, 23-25.
Milo schiet nu wel raak maar komt Houten wederom in ondertal en krijgt een 7-meter tegen., 24-26.
De scores vallen om en om maar Houten kan ondanks de 27-28 van Riemer niet meer langszij komen en de laatste 9 minuten van de wedstrijd heeft Swift de langste adem en lopen zij nog vrij eenvoudig weg naar een 28-33 overwinning.

Aanstaande donderdag 16-2 treffen de ploegen elkaar wederom maar dan in de beker.