Zaterdag 4 februari sporthal Craneveld 19.00 uur
Scheidsrechters Lucas van Tricht en Miri Dzemidzic
Ruststand 11-15
Eindstand 24-29

De handballers van ons eigen Alphadeuren Houten hebben een prima overwinning behaald op Handbal Venlo/Swift in Noord Limburg, en blijven hierdoor op de 4e plaats van de ranglijst in de Eredivisie.
Op een regenachtige zaterdagavond waren slechts een paar supporters voor onze handballers naar de sporthal in Venlo afgereisd. Gelukkig was het wel gezellig druk op de tribune want na afloop van de herenwedstrijd werd het Eredivisie duel gespeeld tussen de dames van Cabooter Group Handbal Venlo en VOC uit Amsterdam.

Onze heren komen in de eerste de beste aanval via Jorick de Bruijn op een 0-1 voorsprong en volgt er een korte periode van aftasten, technische fouten, stops en is het Bas Ariaansz die Stijn Hoefnagels van een pass voorziet en hij scoort voor de ogen van zijn familie de 0-2.
Harmen Voogt stopt een schot van de behendige Guus Killaars van de Limburgers en dan is het schutter Niek Kuik die de 1-2 achter Harmen schiet.
Toch is Houten wakker en fel en komen goed uit de startblokken.
Bas Ariaansz weet na een mooie schijnbeweging het net te vinden en na een blok van Jorick de Bruijn kan Stijn Hoefnagels in een break-out de voorsprong vergroten naar 1-4.
Het gaat lekker, de dekking is georganiseerd en de afronding goed.
Aan Houten kant valt dan een  tijdstraf en kan via een 7-meter de 2-4 worden gescoord maar ook Handbal Venlo moet er aan geloven en na een overtreding op Job Reumer zien we via Riemer van Marcus (7-meter) de 2-5 op het scorebord verschijnen.
Trainer/coach Robin Gielen van de thuisploeg neem t na 7 minuten in de 1e helft een time-out.
Het effect blijft uit, handbal Venlo gaat meerdere malen in de fout en Riemer zet de stand op 2-6.
Een pass van Jorick naar Stijn brengt de stand op 2-7 en via Riemer ook nog
2-8.
Schutter Niek Kuik van handbal Venlo is de dekking van Houten toch voorbij en scoort zijn 2e treffer 3-8. Bas komt dan na een vrije worp op de opbouw terecht en scoort een prachtige treffer 3-9
Dan valt er wederom een tijdstraf voor Stijn en dit is toch wel wat twijfelachtig en vervelend want het is zijn 2e, en er zijn pas 13 minuten gespeeld.
Houten zet een stapje extra in de dekking en ondanks een treffer van Rick Schreurs blijft Houten op een ruime voorsprong door een score van Bradley van den Broek, na een pass van Job Reumer.
Na een kwartier in de 1e helft scoort Ivo Simons de 5-10 en treft een schot van Jarn van Gool de paal, gaat een schot van Guus Killaars via de vingertoppen van Jorick toch in het doel, maar kan Job Reumer eindelijk zelf de bal in de touwen krijgen en is het verschil weer 5, 6-11.
Houten is de bovenliggende partij op alle fronten. Jarn van Gool en Job Reumer hebben dan wat pech met lat en geblokte schoten en na 20 minuten in de 1e helft neemt Hans een time-out.
Een zuiver doelpunt van Jorick gaat niet door, scheidsrechters hebben overtreding niet gezien en scoort Killaars zijn 3e treffer op rij, 8-11.
Er volgt een tijdstraf voor Houten, een 7-meter tegen en de thuisploeg krijgt vertrouwen en komt helemaal terug in de wedstrijd, 10-11.
Houten vecht zich helemaal terug en hebben de voorsprong met rust weer vergroot naar 4 treffers. Ruststand 11-15.

De tweede helft komt en na een passfout van Jarn weet Harmen de tegenaanval te onderbreken met een onderschepping en kan diezelfde Jarn de 16e treffer voor Houten binnenschieten.
Harmen heeft dan een redding en een pass voor een break-out en na 3 minuten in de 2e helft scoort Riemer de 12-17.
Het is niet de beste wedstrijd van de heren scheidsrechters en op de tribune zijn er wel wat uitingen van onvrede.
Het is echter vervelender voor de spelers want wederom een overtreding op Jorick wordt niet opgemerkt en in de tegenaanval krijgt Venlo een 7-meter aangeboden. Pepijn Teewissen die onder de lat is gekomen weet deze te stoppen en blijft Houten op een ruime voorsprong, 15-19.
Jorick gaat geblesseerd en gedesillusioneerd naar de kant en Ilon Willems zal zijn speelminuten moeten maken, en doet dat met liefde.
Er volgt dan een periode van algehele malaise van beide ploegen met het missen van 100% kansen, schieten in blok en alles wat er in een handbalwedstrijd mis kan gaan en twee time-outs verder en bij een stand van 17-20 gooit Venlo er maar eens een offensieve dekking tegenaan en mag Houten zich daar uit knokken.
Het gaat moeizaam want keeper Sjoerd Kurvers van de Limburgers laat even een staaltje van zijn keeperskwaliteiten zien en weet een 7-meter van Riemer en een break-out van Bradley van den Broek te keren en dat is niet fijn voor Houten want de stand is 18-20.
Ilon Willems kan dan met een vervelende stuitbal de 18-21 scoren.. Met nog 2 van dergelijke acties heeft Houten weer wat lucht. 18-23.
Na ruim 20 minuten in de 2e helft en een overtreding op een speler van Venlo mag Niek Kuik een 7-meter binnenschieten.
Helaas raakt hij het gezicht van keeper Pepijn en de scheidsrechters kunnen niets anders dan een rode kaart te trekken, ondanks de excuses van Niek.
Wegens commentaar op de leiding komt Houten dan in een ruime overtalsituatie terecht maar het spel is slordig.
Met nog 5 minuten op de klok en een stand van 20-25 neemt Robin Gielen een time-out maar het ziet er naar uit dat Houten dit niet meer uit handen geeft.
Marcus Granberg scoort de 21-25 maar Bradley maakt met een onmogelijk achterwaarts schot de 21-26 en weet Sjoerd Kurvers met prachtige reddingen de breaks van Bas en Riemer te keren en blijft een riante voorsprong nog even uit.
Venlo komt wederom in ondertal en dan kan Houten het klusje afmaken en wint uiteindelijk nog vrij ruim als Stijn en Jarn nog even hun best doen.
Eindstand 24-29. Houten blijft na deze overwinning op een 4e plaats op de ranglijst en Cabooter Group handbal Venlo/Swift op een 8e plaats.