Scheidsrechters heren Thijssen en van Laarhoven
Ruststand 10-14
Eindstand 23-33

De handballers van Alphadeuren Houten zijn hun 1e  thuiswedstrijd van 2017 in THE Dome niet goed begonnen.
Ondanks de geweldige sfeer en support van onze eigen E-1 jeugd en de gasten uit het Utrechtse Leidsche Rijn en de gelijknamige vereniging lukt het niet de thuisploeg  Houten over de streep trekken.
Het NHV heeft er geen goed aangedaan om de competitie in de Eredivisie op deze manier te laten doodbloeden maar dat zegt niet dat er geen strijd werd geleverd.

Hans van Dijk kan niet beschikken over cirkelloper Stijn Hoefnagels en  opbouwer Jorick de Bruijn is nog in de opbouwfase na zijn blessure.
Aan de zijde van Fiqas Aalsmeer zijn geen blessures te melden en onze eigen speaker Ronald van der Zwan zorgt voor een mooie entree van alle spelersgroepen met de jeugdspelers uit de E.

Het begin van de wedstrijd is nog veelbelovend als Job Reumer  met 2 scores op rij de 2-0 op het scorebord zet.
Fiqas Aalsmeer kan echter via Niels de Jong en Bas Troost op gelijke hoogte komen maar linkshander Bas Ariaansz scoort met een prachtige treffer vanaf de rechterhoek de  3-2. Het getoeter overstemt de speaker.
De scores vallen om en om en via Bradley van den Broek loopt Houten uit naar een 7-5 voorsprong en weet keeper Mark Kooij van Fiqas Aalsmeer erger te voorkomen. Houten mist dan ook nog een vrije kans en na een kwartier in de 1e helft maakt Bernie Vermeer er 7-6 van.
Bij een stand van 7-7 valt Ilon Willems aan de zijde van Houten uit met een blessure en komt de uitploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 7-8.
Aalsmeer speelt gedreven en weet middels haar trefzekere opbouwers de weg naar het doel te vinden.
Houten is met regelmaat te laat in de dekking en mist in de aanval haar cirkelloper.
Vlak voor het einde van de 1e helft na een prima redding van Houten keeper Harmen Voogt neemt Aalsmeer met nog 3 minuten op de klok een time-out.
De stand is dan 9-12. Direct na de hervatting valt er aan Houten zijde een tijdstraf en loopt Aalsmeer uit naar een 10-14 voorsprong. Niels de Jong heeft dan al 8 doelpunten op zijn naam staan. Puntje van aandacht.

Rust!!
Een moment van rust.
Op het veld kan de E-jeugd even uit de voeten en dat is een plezier om naar te kijken.

De tweede helft komt en we zien bij Houten dat Ilon Willems de rest van de wedstrijd aan de kant zal moeten toekijken.
Aalsmeer  begint de 2e helft met een score en maakt de achterstand voor Houten groter, 10-15.
Jorick de Bruijn brengt met een mooie treffer de stand op 11-15 maar Niels de Jong is onnavolgbaar en het verschil is weer 5, 11-16.
Diezelfde Niels de Jong mag dan met een tijdstraf naar de kant en middels een 7-meter van Riemer van Markus en wederom een score van Jorick de Bruijn loopt Houten iets in.
Jarn van Gool heeft hier en daar pech met zijn schoten en ook deze keer is het onderkant lat maar de bal gaat er niet in.
Bij Houten heeft Harmen Voogt plaats gemaakt voor Pepijn Teeuwissen onder de lat.
Het lukt Houten niet om het gat van 5 doelpunten dicht te lopen.
Ondanks het doelpunt van Thomas van Wijk is het verschil door 1e lijnspeler Michael Kamsteeg met 3 scores op rij 7, 15-22.
Fiqas Aalsmeer combineert beter, legt meer snelheid in haar aanvallen en is effectief in de afronding.
Houten komt zowel aanvallend als verdedigend tekort, heeft minder wisselmogelijkheden en met nog 10 minuten op de klok is de stand 21-26 en maakt Houten gebruik van een time-out.
De laatste 10 minuten van de wedstrijd wordt plichtmatig uitgespeeld, van enige spanning is geen sprake. Een sportieve wedstrijd zonder al te veel problemen voor de heren scheidsrechters. Eindstand 23-33. In de stand op de ranglijst veranderd er niets. Alphadeuren Houten blijft 4e en Fiqas Aalsmeer blijft 6e doordat het Haagse Hellas eveneens wist te winnen.

Volgende week speelt Alphadeuren Houten uit bij Handbal Venlo-Swift.