Scheidsrechters heren Hommen en Remmerswaal

Na een winterstop zijn de heren handballers van Alphadeuren Houten het nieuwe jaar begonnen met winst op de handballers uit het Brabantse Waalwijk.
Zij versterken hiermee hun positie op de 4e plaats in de landelijke eredivisie.

In de mooie sporthal de Slagen in Waalwijk komt de ploeg van Hans van Dijk voor het eerst weer compleet en zonder blessureleed aan de start.
Bij de ploeg van Edgar van Mierlo zijn een 5-tal blessures te melden en zij zitten voorlopig in een minder luxe positie.
Om 21.00 uur fluiten de heren Hommen en Remmerswaal het beginsignaal en onze heren komen razendsnel uit de startblokken en staan binnen een kwartiertje op een 4-10 voorsprong.
Tachos is traag, de schoten op het doel van keeper Harmen Voogt te zwak, en middels snelle tegenaanvallen is het simpel scoren. Tachos maakt gebruik van haar 1e time-out.
Na de time-out heeft Houten wat pech door het missen van een 2e 7-meter maar doordat er bij Tachos een tijdstraf valt is er weer voordeel van een overtal situatie en Houten zet haar doelpuntenmachine nog maar eens open en loopt uit naar een 7-15 voorsprong.
Jarn van Gool wordt 6 minuten voor rust letterlijk uit het veld geslagen en bij Tachos valt geheel terecht een direct rode kaart.
Harmen Voogt, keept een uitstekende wedstrijd, scoort een “Tess Westertje” en Jorick de Bruijn die na 3 maanden blessureleed zijn speelminuten maakt brengt middels een 7-meter de stand op 7-17.
Riemer van Markus en Stijn Hoefnagels maken er vlak voor rust 7-20 van en dan knipper je toch wel even met je ogen als je dat op het scorebord ziet staan. Geheel Tachos onwaardig!

De tweede helft begint voor Tachos beter want zij lopen 3 doelpunten op rij in en na 4 minuten is het 10-20.
Tachos speelt beter, maken minder fouten, tempo ligt vele malen hoger en hebben na 9 minuten al bijna net zoveel doelpunten gemaakt als in de hele 1e helft.
Voor Houten is er nog niet zoveel aan de hand al sluipen er wel fouten in de passing en de afronding.
Jarn van Gool is helemaal opgelapt in de rust en scoort met een afstandsschot de 12-22.
De dekking is niet altijd op tijd in orde waardoor Sander van Geel met zijn snelheid  uit de voeten kan en hij scoort de 15-24. Ilon Willems maakt er 10 verschil van 15-25 maar bij een stand van 17-26 neemt Hans van Dijk een time-out. Het lukt de mannen niet om terug te keren naar het niveau van de eerste 40 minuten en Tachos ziet kans om 5maal op rij te scoren en loopt in naar 22-27 middels doelpunten van Sverre Jansen en Luc van Ommen.
Stijn scoort dan gelukkig de 22-28 en neemt Tachos een time-out.
Er zijn nog 5 ½ minuut te gaan dus qua tijdsbestek is alles nog mogelijk.
Tachos kan de daarop volgende aanval niet scoren en Job Reumer brengt het verschil naar 6, 23-29.
Alphadeuren Houten geeft de winst niet uit handen.
Tachos kan middels Niels Versteijnen nog terugkomen tot aan de 27-30 maar de tijd is om en Alphadeuren Houten gaat met de punten terug naar Houten.

Houten speelde een fantastische 1e helft en Tachos deed dat in de 2e helft.
De heren Andre Hommen en Marco Remmerswaal floten een uitstekende wedstrijd en dat alleen al was een plezier om in Waalwijk te zijn.
Volgende week speelt Alphadeuren Houten thuis tegen Fiqas Aalsmeer 2.
De wedstrijd begint om 19.45 uur zoals altijd in THE DOME.