Stipt Payroll Houten – DFS Arnhem

Scheidsrechters: Ferry van de Beek en Niels Egbers

Ruststand 10-13

Eindstand 28-28

De eerste wedstrijd in de Play-Off competitie is voor de handballers van Stipt Payroll Houten en DFS Arnhem een ware thriller geworden.

Handballiefhebbers hadden de weg naar THE DOME in Houten in grote getale gevonden en werden getrakteerd op, in elk geval, een spannende wedstrijd.

De onderlinge wedstrijden in de reguliere competitie werden in een gelijkspel en een nipte overwinning voor Houten afgewerkt en beide ploegen troffen elkaar vandaag in de Play-Off.

Voor Houten een nieuwe ervaring, voor Arnhem een herhaling van vorig seizoen waarin zij ook al geplaatst waren voor deze kans op een stap naar de BENE League.

Osvaldo Gomes heeft zijn mannen bijeen en ook Rick Louw staat met zijn ploeg in de startblokken voor deze kans.

Arnhem beschikt over een fantastische ploeg die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn en met zo ongeveer de langste en sterkste opbouwers uit de Eredivisie komen zij uitstekend uit de startblokken.

In de verdediging weten zij passes naar de cirkel en hoeken te voorkomen.

Houten komt niet lekker in de wedstrijd maar ziet wel kans om aan te blijven haken ondanks gemiste kansen en zelfs een gemiste 7-meter.

Doelman Harmen Voogt voorkomt een grotere schade.

Na een kwartier in de eerste helft is het 4-5 voor de Arnhemmers.

Wanneer een onderschepping wordt verspeeld en een schot van Houten de onderkant van de lat raakt ziet Arnhem kans afstand te nemen en loopt uit naar een 6-9 voorsprong met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft.

Rick Louw neemt een time-out.

Onze jongens blijven echter slordig in de afronding maar zien wel kans om vlak voor rust terug te komen tot aan de 9-10.

Dan neemt trainer/coach Osvalo Gomes een time-out en Arnhem zet een tandje bij en gaat de rust in met een 10-13 voorsprong.

De tweede helft heeft Rick Louw wat omzettingen toegepast.

Het spel van de Arnhemmers lijkt wat completer en is er veel samenwerking tussen de opbouwers en de 1e lijn spelers.

Ook de keeper, Ruben Moerkerk, doet het uitstekend.

Houten zal een manier moeten vinden om in de buurt van het doel te komen maar vooralsnog worden er teveel kansen gemist en te weinig als collectief gespeeld.

Na een 2e gemiste 7-meter loopt Arnhem uit naar een voorsprong van 4 doelpunten, 11-15.

De supporters blijven er echter in geloven en toeteren en trommelen dat het een lieve lust is en zo kan het zijn dat na 11 minuten in de 2e helft de achterstand is weggewerkt tot 1 doelpunt, 17-18.

Arnhem blijft er ook in geloven en staan nog altijd aan de goede kant van de score en middels scores van de sterke opbouwers komen zij op een 18-22 voorsprong.

Het ene doelpunt is nog mooier dan het andere.

Maar Houten toont wederom haar veerkracht, blijft vechten en gaan en is het verschil met nog 10 minuten op de klok nog maar 2 doelpunten, 21-23.

Er volgt een overtreding op een doorgebroken speler van Houten en deze keer gaat de bijbehorende 7-meter wel achter de doelman van Arnhem en is het ineens weer een wedstrijd, 22-23.

Wanneer Arnhem dan een aanval tegen krijgt scoort Houten de gelijkmaker 23-23.

Nu is Houten aan de goede kant van de score en loopt uit naar een 27-24 voorsprong nadat het zo goed als de hele wedstrijd achter de feiten aan heeft gelopen.

Er zijn nog 5 minuten te gaan.

De scores vallen om en om, beide ploegen geven alles wat ze nog in huis hebben en de wil om te winnen is misschien te groot want de concentratie en slimmigheid valt bij Houten een beetje weg en dat geeft Arnhem de kans om de 28-27 binnen te schieten.

Met minder dan 2 minuten op de klok en een te snel schot op de goal van de Arnhemmers geeft de uitploeg alsnog de kans om de 28-28 binnen te schieten en dan rest er nog 27 seconden die niet met een doelpunt worden benut.

De laatste 3 seconden zijn dan nog voor Arnhem maar dat is voor hen te weinig om het tij te keren.

Houten wint een punt en het punt voor DFS Arnhem is minstens zo dik verdiend.

Eindstand 28-28.