Houten DB1
20-01-2018
18-18

Scheidsrechter:   Sprang, J.F. van
Zaterdag reisden onze B1-meiden af voor een wedstrijd tegen de B1 van Savosa uit Barendrecht. Niet zo maar een tegenstander. Deze meiden zijn genomineerd voor meest veelbelovende sportploeg in Barendrecht, staan vierde in de topklasse en wisten de vorige ontmoeting met 10-23 van Houten te winnen. Maar de mooie overwinning vorige week tegen de B2 van Niedorp VZV (20-16) heeft de meiden uit Houten zelfvertrouwen gegeven. Helaas is dit niet direct zichtbaar in het spel. De beginfase is rommelig met veel ballen die niet gevangen worden. De thuisploeg weet hier gretig gebruik van te maken en het staat dan ook snel 5-2. Maar de koppies gaan niet hangen. Integendeel. De meiden weten zich terug te vechten in de wedstrijd en maken de stand 6-6.

Na een overtreding op Elyne krijgt één van de meiden van Savosa 2 minuten. De toegekende 7-meter wordt door Elyne er zelf in gegooid en hiermee komen onze meiden op een 6-7 voorsprong. Vervolgens maakt Iris er van de cirkel 6-8 van en met deze mooie stand gaan de meiden rusten.

Ook in de tweede helft blijven de meiden strijden voor elk punt. Mooi om te zien dat er beleving is bij het hele team. In de dekking wordt keihard gewerkt en geschreeuwd. Ilse, Jamelia en Quinty staan hun mannetje op de hoek. Ellen probeert het ook met een aantal goede schoten en vanaf de bank is het niet alleen Hennie die staat te schreeuwen, maar ook de geblesseerde Anne en Lara leven mee.

Terug naar de wedstrijd: Shannen wordt vrijgespeeld op de cirkel. Helaas telt haar doelpunt niet omdat ze zelf in de cirkel staat. Savosa scoort vervolgens wel en maakt er 8-10 van. Sanne houdt weer een mooie bal. Dan wordt Iris vrijgespeeld op de cirkel en scoort de 8-11 en daarna op een bijna identieke wijze de 8-12. Ondanks een aantal reddingen van Sanne (die gevierd worden met een waveje op de bank) weet Savosa dichterbij te sluipen tot 11-12, 11-13, 12-13 en via een mooie één-twee tussen Elyne en Iris wordt het 12-14. Savosa geeft echter niet op, maakt de 13-14, vervolgens met een mooie break-out de 14-14 en via een 7-meter de 15-14.

De laatste fase is hectisch en spannend. Savosa scoort de 16-14. Elyne vanaf de cirkel de 16-15. Sanne redt met een mooie snoekduik. Vervolgens schiet Savosa een mooie bal in de kruising: 17-15. Houten blijft knokken en Elyne weet tweemaal te passeren, wat beide keren een penalty oplevert: 17-17. Dan is Savosa er doorheen en scoort 18-17. Met nog 1 minuut te spelen wordt Iris vrijgespeeld op de cirkel en scoort de 18-18. En dat is tevens de eindstand. Een gelijkspel dat smaakt naar een overwinning.

Wat een inzet, wat een mentaliteit. Coach Hennie is met recht trots op deze teamprestatie!