ARBO Rotterdam Handbal-Stipt Payroll/ Houten

Scheidsrechters: de heren Hommen en Remmerswaal

Ruststand 14-14

Eindstand 28-29

Trainer/Coach Rick Louw en teammanager Remko Thiers reizen vandaag af naar Rotterdam voor de 5e competitie wedstrijd in de handbal eredivisie, samen met de herenselectie voor deze avond. Bradley van den Broek is geblesseerd en Jelmer Klomp en Rowan Hilbers zijn toegevoegd.

Vorige week hielden de Houtenaren nog nipt een punt binnen na een mega- voorsprong bij rust tegen het Noord-Hollandse Fiqas Aalsmeer.

De Rotterdammers moesten vorige week hun meerdere laten aan het Haagse Hellas.

Om 20.30 is het beginsignaal door de heren Hommen en Remmerswaal in een snikhete sporthal, in de week van de scheidsrechter.

Een klein groepje supporters is de mannen nagereisd en zien al snel in de wedstrijd dat ook vandaag het vizier niet op scherp staat. Het “loopt niet” en de 1e 5 schoten van Houten komen niet eens in de buurt van keeper Otto Waser.

Johannes Rehbein van de Rotterdammers scoort de 1-0 en middels een 7-meter de 2-0 en stapelen bij Houten de fouten zich op en maakt ARBO Rotterdam de 3-0.

Joep Voermans, de 17 jarige aanwinst uit Etten-Leur, scoort met een afstandsschot de 3-1.

Na 9 minuten in de 1e helft kan de thuisploeg een voorsprong nemen van 4-1 maar Houten sluit aan middels Riemer van Markus in een overtalsituatie.

De Rotterdammers zijn zeer gemotiveerd en zetten haar aanvallen met zelfvertrouwen op en dankzij de vele technische fouten en gemiste kansen van de Utrechters houden zij een voorsprong van enkele doelpunten.

Voor Houten lijkt het wel de wedstrijd van de gemiste kansen want na 20 minuten in de 1e helft staan er op mijn lijstje al 12.

De stand is dan 10-7 en is er wederom een gemiste kans maar nu voor de thuisploeg.

Jelmer Schaap overgekomen van Achilles Apeldoorn ziet zijn schot mislukt maar de gedreven opbouwer scoort even later de 11-8 en zijn er nog 8 minuten te gaan in de 1e helft.

Pazar Popov die later een uitstekende 2e helft speelt krijgt een tijdstraf en dan kan Jarn van Gool eindelijk Stijn Hoefnagels aan de cirkel bereiken en hij scoort. Trainer/Coach Rick Louw besluit een einde te maken aan de scores van Johannes Rehbein door deze “vast” te zetten en vervolgens scoort Houten de 12-10.

Trainer/Coach Danny Baijens neemt een time-out en komt met een tegenplan.

Job Reumer die samen met Jorick de Bruijn naadloos wisselen in de aanval en dekking scoort dan zijn 1e doelpunt van de wedstrijd, 13-11.

Vlak voor rust scoort hij zijn 2e en Houten komt voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogt met nog anderhalve minuut op de klok.

Een snelle treffer van Tom de Bruin zet Houten weer op achterstand maar middels een 7 meter mag Riemer van Markus de gelijkmaker aantekenen en is het 14-14.

En het is rust.

Bij Houten begon Harmen Voogt onder de lat en na rust zien we Rens van Kregten, eveneens overgekomen van Achilles Apeldoorn. Een fantastisch keepers duo dat ook vandaag niet helemaal lekker in de wedstrijd lijkt te zitten.

Ondanks een tijdstraf aan Rotterdamse zijde kan Houten niet tot scoren komen en neemt Tiago Torgal de 15e treffer van de thuisploeg voor zijn rekening.

Job scoort de gelijkmaker na tweemaal een stop van Rens en vallen de scores om en om, afgewisseld met een onophoudelijke stroom aan gemiste kansen, break-outs, en stops van keeper Otto Waser.

Na 10 minuten in de 2e helft is het na een 7-meter voor Houten 18-17.

De Rotterdammers zien kans om de afstand te vergroten. Ze lopen uit naar een 22-18 voorsprong.

Dan komen zij in ondertal door een tijdstraf en onze jongens kunnen middels prima scores aansluiten, 23-22.

De klok staat op 18.29 en de tijd dringt. Dan volgt er een break-out en Stijn lijkt te worden gehinderd maar de scheidrechters zien er niets in en dat kost Harmen Voogt die bij Houten weer onder de lat staat een tijdstraf en dus zien we Rens weer terug.

Houten heeft balverlies en dat wordt afgestraft met een treffer 24-22.

Nog een twijfelachtige score want de bal werd met het onderbeen gespeeld maar dat is mogelijkerwijs niet gezien en het is 25-22.

De heren scheidsrechters fluiten een prima wedstrijd maar de zaal is niet praktisch en vooral bij de doelen hangen erg veel netten en dat ontneemt je wel het zicht.

Ook voor het publiek op de kleine tribune is dat erg jammer.

Thies Berendsen die last heeft van een blessure scoort de 25-23 maar even later is ie overmoedig en verspeelt hij een bal en de mannen van Danny Baijens brengen gretig de voorsprong naar 3, 27-24.

Dat maken de groenen een foutje en maakt Thies het weer goed, 27-25.

Gaan we er nog in geloven?

Nog 6 minuten op de klok, 3 gemiste kansen verder weet Harmen met een prachtige pass Riemer te bereiken en daar is weer de aansluitingstreffer, 27-26.

Houten krijgt een 7-meter en Otto Waser maakt plaats voor doelman Roel de Koning.

Riemer schrikt niet en de stand is voor de 3e maal in de wedstrijd gelijk getrokken 27-27.

In de slotminuten van de wedstrijd volgt er een tijdstraf voor Houten en een 7 meter voor de Rotterdammers en ook deze wordt benut, 28-27.

28.41 op de klok.

Stijn scoort de gelijkmaker 28-28.

Dan is de kans voor de Rotterdammers maar Harmen weet de bal uit zijn doel te houden.

Volgens de thuisploeg blijven zij in balbezit doordat de bal door de cirkel rolt en in de handen valt van de thuisploeg. De heren scheidsrechters geven een achterbal en het commentaar op de leiding levert de thuisploeg 2x2 minuten op.

Er zijn dan nog 21 seconden te gaan en Houten is in balbezit.

Rick Louw neemt een time-out, zet voor de resterende 11 seconden zijn verdediger in de aanval, en in overtal en een paar passes verder is het Thies die de winnende treffer scoort en Houten gaat met 2 punten terug naar veilige haven.

Eindstand 28-29.

De druiven zijn zuur voor ARBO Rotterdam. Pas in de laatste seconden neemt Houten voor het eerst in de wedstrijd de leiding en is het meteen afgelopen.

Deze punten zijn heel belangrijk temeer omdat de koploper DFS Arnhem dure punten heeft verspeeld en zij elkaar volgende week treffen in THE DOME.

Houten mist vandaag erg veel kansen, zat niet lekker in de wedstrijd maar komt wel tot driemaal toe terug van een achterstand en weet in de slotfase de wedstrijd te winnen.