Scheidsrechters: de heren Schneiders en Verstege
Tijdwaarneming: Evert en Hanneke Bosvelt
Geluid en omroep: Ronald van der Zwan, Renk Vermeulen en John de Bie

Ruststand 14-7
Eindtand  21-21

Dat is een pak van het hart van een groot aantal supporters sponsoren en vrijwilligers en natuurlijk van de spelersgroep zelf.
In misschien wel de meest belangrijke wedstrijd van het seizoen kruipt Alphadeuren Houten door het oog van de naald.
In de laatste 20 seconden van de wedstrijd valt de bal “toevallig” in handen van onze jongens en middels een break-out weet Ilon Willems de 21-21 achter keeper  Imre Obbens van Hercules te prikken.
De 3 seconden die dan nog resten zijn voor Hercules te weinig om er nog iets mee te kunnen.
Interim trainer/coach Jelle Jorna van Hercules probeert er in zijn wanhoop nog een aantal seconden bij te praten maar de heren scheidsrechters die er een tamelijk chaotische 2e helft op hebben zitten wenden zich tot de wedstrijdtafel en waarneming en het is over en uit. De wedstrijd is afgelopen. Gelijkspel.
Dat ene puntje heeft Alphadeuren Houten nog nodig.

Alphadeuren Houten handhaaft zich in de eredivisie!

In een redelijk volle sporthal zijn zowel de supporters van Houten als die van Hercules van plan hun ploeg naar de overwinning te toeteren en zingen.
Houten komt echter als beste uit de startblokken en na een aftastend begin met hier en daar gemiste kansen/7 meter en schoten op het houtwerk is de wedstrijd na een minuut of 13 echt begonnen.
Zoete broodjes worden niet gebakken en bij Hercules mag er een speler met een tijdstraf naar de kant, 4-2.
Imre Obbens keert een vrije doelkans van Riemer van Markus en Nick Masmeijer scoort de 4-3.
Doelman Obbens heeft een stop en bovendien keert hij ook nog een 7-meter van Job Reumer en maakt Kevin Landsweers er 4-4 van.
Hij krijgt een toegekende 7-meter achter Harmen Voogt die opviel met zijn loepzuivere passes op de break-outs.
De dekking bij Houten staat beter en langzaam maar zeker komen de mannen van Hans van Dijk op een ruimere voorsprong.
Na 23 minuten voorziet Christian van Denderen, Stijn Hoefnagels van een pass en hij scoort de 9-6. Hercules weer in ondertal.
Met nog 4 minuten op de klok in de 1e helft is de stand 12-7 middels een score van Job en de laatste minuten van de 1e helft kan Bas Ariaansz er op de break-out zelfs 14-7 van maken. Pass Jarn van Gool.

De tweede helft zien we met vertrouwen tegemoet.

Houten loopt in de eerste 6 minuten van de 2e helft tegen 2 tijdstraffen en een 7-meter aan en Boy Koreneef scoort de 15-10 en Nick Masmeijer maakt er 15-11 van.
Wat er dan gaande is begrijpt niemand maar in een tijdsbestek van 5 minuten scoort de behendige Masmeijer 5 maal op rij en is de stand ineens 16-16
Houten mist tot 2 maal toe een 100% kans en is het niet alleen zweten op het veld maar ook op de tribunes. De organisatie is weg bij Houten, de dekking schort en de kansen die er zijn worden niet benut.
Hercules vecht zich helemaal terug in de wedstrijd en weet dat het moet winnen om van die allerlaatste plaats af te komen.
Bij een stand van 17-17 en met nog 12 minuten op de klok komt Houten in ondertal.
Zowel Jarn bij Houten als Koreneef bij Hercules scoren een prima goal en neemt Hercules bij 20 minuten in de wedstrijd voor het eerst een voorsprong middels wie anders dan Masmeijer 18-19.
Het is bloedstollend, het is hectiek, je weet niet meer waar het eindigt!
Riemer van Markus trekt de stand weer gelijk, hij is vandaag niet gelukkig in de afronding en zijn score wordt dan ook met gejuich ontvangen 20-20.
27.43 min. staat er op de klok en Jorik Lommen weet er met zijn laatste adem de 20-21 in te knallen vanuit een vrije worp met een vervelende stuitbal.
De daarop volgende aanval verdwijnt een schot van Houten hoog over, neemt Hercules een time-out en is alle hoop vervlogen.
Het schot van Hercules stuit op doelman Harmen maar Houten maakt vervolgens in balbezit een aanvallende fout. Hercules verspeelt de laatste 20 seconden de bal en weet Houten de gelijkmaker 3 seconden voor tijd achter de keeper van Hercules te prikken en eindigt de wedstrijd in een 21-21 eindstand.
Gelijkspel is voor Houten voldoende en zien we Alphadeuren Houten volgend seizoen terug in de Eredivisie.