JD Techniek/Hurry Up HS1 (h)
07-12-2019
26 - 38

Scheidsrechter:   S. (Stéphane) Cappa
Zaterdag was Hurry-Up de tegenstander van The Dome/Handbal Houten. De ploeg uit Zwartemeer kende een vliegende start dit seizoen in de BeNe-League maar is de laatste weken een beetje aan het worstelen. Aan het eind van de competitie zou het heel mooi zijn als er twee Nederlandse ploegen lager staan dan Houten. Dan moeten echter wel de punten worden gepakt tegen Hurry-Up en volgende week tegen Atomix. Heel belangrijk voor lijfsbehoud, maar zeker geen makkelijke opgave. In ieder geval alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd!

Evenwicht
In het begin houden de teams elkaar in evenwicht. Na zeven minuten is de stand 4-4. In de daar op volgende 5 minuten worden fouten van Houten genadeloos afgestraft en hebben de Zwartemeerders ineens een dubbel aantal doelpunten: 4-8.

Time-out
Een noodzakelijke time-out van Houten-coach Rick Louw volgt logischerwijs en heeft effect. Het wordt 5-8, 6-8 en zelfs 7-8! De thuisploeg had zelfs ruim voor kunnen staan in deze fase (een break-out gaat mis, een bal wordt over de zijlijn gegooid en een pass komt terecht op de voeten van een medespeler).

Hurry-Up herpakt zich en pakt de overwinning
Hurry-Up herpakt zich echter en maakt er gauw 7-12 van en dit verschil van vijf blijft intact tot de rust: 12-17. Tweede helft wordt het verschil alleen maar groter en uiteindelijk staat er een eindstand van 26-38 op het scorebord. Vermeldenswaard aan Houtense zijde zijn de zeven doelpunten van het kanon in Houtense dienst Ruben de Bok en de drie feilloze strafworpen van hoekspeler Sjuul Rutten.

Zorgen
Met dit verlies lijken de heren van The Dome/Handbal Houten af te koersen op de play-offs om in de BENE-Leaugue te blijven. De ploeg uit Houten staat momenteel bijna onderaan de ranglijst met daaronder slechts het Belgische Atomix dat aanstaande zaterdag gastheer is voor de Houtenaren.

Doelpuntenmakers Houten: Ruben de Bok (7), Tobias Marx (5), Noelvis Robles Reve (4), Rogier Teeuwissen (4), Stijn Hoefnagels (3), Sjuul Rutten (3)