The Dome /Handbal Houten HS1
05-10-2019
40 - 21

Scheidsrechter:   C. (Christophe) Steenwinckels
De eerste wedstrijd over de grens is de handballers van Houten slecht bevallen. In Wezet, een kilometer of vijftien onder Maastricht, verloor het team van Rick Louw zaterdag met maar liefst 40-21 van het Belgische Visé.
Tot 6-6 ging de wedstrijd gelijk op, daarna versnelde de thuisploeg en was er voor Houten geen houden meer aan, dat duidelijk te kort kwam in het treffen.
Halverwege was het verschil al negen punten (23-14) en na rust lukte het de bezoekers niet om dichterbij te komen. “Het is geen schande om hier te verliezen. Visé is simpelweg een paar maatjes te groot voor ons. Niettemin had ik gehoopt dat het kwaliteitsverschil iets kleiner zou zijn”, aldus Louw, die in de tweede helft met name zijn opbouwers rust gunde om hen te sparen voor volgende week.
Dan komt Volendam, dat onder leiding staat van voormalig Houten-coach Hans van Dijk, naar Sportcentrum The Dome in Houten.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad Sport, 7 oktober 2019