25 - 30

Scheidsrechter:   F. (Ferry) van de Beek
Afgelopen zaterdag speelden de heren van The Dome/Handbal Houten thuis in The Dome in Houten tegen het Belgische HC AtomiX. AtomiX is net als Houten debutant in de BENE-League, maar waar de Houtenaren twee verrassende punten in de eerste speelronde tegen Green Park Handbal Aalsmeer hadden vergaard, stond de ploeg uit Haacht tot nu toe nog met lege handen.

Mascotte Alphie maakt bij het oplopen zijn comeback en heeft er zichtbaar zin in. Verder zijn er veel sponsoren (en zelfs Yvette Broch!) aanwezig. Er staat wat op het spel en er wordt een hoop strijd verwacht. Wellicht door het fraaie weer is er wat weinig publiek, maar desondanks laten ze flink van zich horen.
In de eerste minuut kunnen de keepers van beide teams direct laten zien wat ze waard zijn. In 45 seconden tijd zijn er al twee reddingen te melden aan Houtense kant door doelman Rens van Kregten en tevens twee van zijn collega met rugnummer 70 aan de overkant: Milan Cucuz. Met een 7-meterworp voor AtomiX wordt de score geopend: 0-1. De thuisploeg oogt niet scherp en al gauw staat het 0-3 achter. Pas na 4 minuten weet rechterhoekspeler Tobias Marx het net van de tegenstander te vinden en scoort de 1-3.
Maar weer neemt AtomiX het initiatief en scoort de 1-4 en 1-5. Houten-opbouwer Sonni de Jonge scoort vervolgens weliswaar een fraai vliegertje maar die telt helaas ook maar voor één doelpunt. Even lijken de geelzwarten de valse start te boven te komen. De Jonge maakt in de tiende minuut de aansluitingstreffer: 5-6. Nadat de Haachtenaren snel weer uitgelopen zijn naar 6-9 richt Houten zich opnieuw op en vanuit de rebound weet Rogier Teeuwissen de gelijkmaker te produceren: 9-9!
Maar het spel van Houten is slordig en er is gebrek aan scherpte. Verder is duidelijk dat coach Bertels zijn huiswerk goed gedaan heeft. De Belgische verdediging leest het spel van Houten uitstekend en de weinige ballen die het doel weten te bereiken zijn een prooi voor de goed keepende Cucuz.
Een hele slechte fase van de thuisploeg volgt. Waar Houten het net niet weet te vinden, is het voor AtomiX zes maal op rij raak: 9-15. Typerend voor deze wedstrijd: topscorer van Houten Thies Berendsen weet pas in de laatste minuut voor rust zijn eerste doelpunt te scoren (en het zou bij dat ene doelpunt blijven): 13-18 ruststand.
In de tweede helft heeft coach Rick Louw keeper Rens van Kregten vervangen door Harmen Voogt en ook Voogt staat goed te keepen. Het mag echter niet baten. Ook in de tweede helft is er slordig spel en zijn er technische fouten. Enigszins frustrerend is dat Robles Reve net als in voorgaande wedstrijden ten onrechte wordt afgefloten voor loopfouten. Desondanks weet hij meerdere keren te scoren: 18-23. Wouter Pronk weet nog heel knap de laatste drie doelpunten op zijn naam te zetten, maar een nederlaag is onvermijdbaar: eindstand 25-30.

Zeker het vermelden waard is de korte invalbeurt in de 22e minuut van de eerste helft van het zestienjarige talent Tim Zonneveld die hiermee zijn eerste schreden op dit niveau maakte.

Komende zaterdag staat wederom een thuiswedstrijd voor de Houtenaren op het programma. Om 19.00 uur is Sporting Pelt de tegenstander.