Kampioenschap binnen handbereik na moeizame overwinning op Arnhem

Stipt Payroll/Houten 1
23-02-2019
25 - 26

Scheidsrechter:   S. (Sjors) Rouwen

Afgelopen zaterdag speelden de handballers van Stipt Payroll/Houten in Sporthal Rijkerswoerd tegen DFS/Arnhem. Volgers weten dat de uitwedstrijden tegen Arnhem altijd moeizaam verlopen en in de aanloop naar de wedstrijd werd dit dan ook door de media genoemd als “een hobbel op weg naar het kampioenschap”. En zo was het ook.

De strijd ging bijna de gehele wedstrijd gelijk op. Houten had vooral moeite met de sterke opbouwschutters van de tegenstander en hun verwoestende schoten. Daarnaast konden diezelfde mannen telkens met hun lengte de break-out onderscheppen. Hierdoor kon de ploeg van Rick Louwe geen gebruik maken van zijn snelle hoekspelers en moest er elke aanval gezocht worden naar een opening.

Zo ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij de ploegen over en weer scoorden en men met 11-13 de rust in ging. Beide ploegen wisselden weinig en het beeld van de tweede helft was niet anders dan de eerste. Vlak voor tijd was het 25-25. Het met vlaggen, trommel en toeters meegereisde publiek ging nog maar eens achter de ploeg staan en warempel, in nagenoeg de slotseconden scoorde Stipt Payroll/Houten de winnende treffer.

Later op de avond werd bekend dat concurrent Hellas zijn wedstrijd verloren had. Hierdoor kan aanstaande zaterdag bij winst op Aalsmeer 2 het kampioenschap binnen gehaald worden. Kom dus allemaal zaterdag 2 maart om 19.15 uur naar Sportcentrum The Dome in Houten om deze mijlpaal in het Utrechtse handbal mee te maken.