Def-Fire/Aristos HS1 (h)
16-02-2019
35 - 24

Scheidsrechter:   K (Koen) Stobbe

De heren van Stipt Payroll/Houten traden zaterdag in de landelijke Eredivisie aan tegen Def-Fire/Aristos HS1, de ploeg die dit seizoen met 0 punten onderaan staat. De geel-blauwen uit Amsterdam hebben wekelijks moeite om een team op de been te brengen en vandaag zat er ook maar één spelerswissel op de bank. Een groter contrast met Houten - dat bovenaan staat en over een brede bank beschikt - kan er niet zijn. Zo was het eigenlijk bij voorbaat een wedstrijd die nooit een wedstrijd kon worden (maar ook dit soort wedstrijden moet je maar ‘gewoon’ zien te winnen).

Mannen die anders wat minder speeltijd krijgen, konden vandaag dan ook rekenen op meer dan voldoende tijd binnen de lijnen. De eerste minuten waren voor de schutters van de tweede lijn. Waar aan de kant van Houten Job Reumer, Sven Ehlhardt en later ook Jelmer Schaap meerdere keren van afstand het net vonden, was het aan de kant van Aristos de voorzitter, Remco Kensen, zelf die zijn ploeg met een afstandsschot de weg wees.
Hoogtepunten van de eerste helft waren een splijtende pass vanaf eigen helft van Jarn van Gool op Tobias Marx, de metershoge sprongen van diezelfde Marx en het goede keeperswerk van keeper Harmen Voogt.
Ondanks de hoogtepunten was het gebrek aan scherpte in de afronding een smetje op de wedstrijd. Veel ballen gingen op paal en lat en meerdere vrije kansen werden gemist. Daardoor werd er met een veel te klein verschil gerust: 15-11.

In de tweede helft voert Houten de druk wat op en loopt hierdoor eenvoudig verder uit. In rap tempo is de stand (via doelpunten van Jelmer Schaap, Bradley van den Broek (2 keer), Luuk van Engelen en tweemaal Jarn van Gool) 20-12. Daarna wordt er vrijuit gespeeld.
Mooi om te zien hoe Jarn van Gool als een dirigent leiding geeft aan het team van Houten. Hij strooit met mooie passes, zet de lijnen uit en maakt ook met zijn eigen acties een paar prachtige doelpunten. Job Reumer ontfermt zich over de penalty’s en maakt ook vanuit de tweede lijn de nodige doelpunten en vanuit de break-out pikken ook Rogier, Teeuwissen en Floor Lanphen hun doelpuntjes mee. Complimenten zijn er ook voor de Amsterdammers die ondanks hun krappe team hard blijven werken. Eindstand 35-24. Dweilers van de avond waren Sanne Hogerhorst en Bloem van Eijk.

Met deze uitslag ligt Stipt Payroll/Houten nog steeds op koers voor het kampioenschap. Volgende week zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. Dan moeten de mannen van Houten weer volop aan de bak.