09-02-2019
31 - 26

Scheidsrechter:   DWG (William) Weijmans

Stipt Payroll/Houten trad zaterdagavond aan tegen E&O uit Emmen dat zesde staat. Bij de Emmenaren zit trainer/coach Freek Gielen wegens een schorsing op de tribune. Assistent Frans Engels is daarom de gelegenheidscoach. De dweilmeisjes van de avond zijn Bloem van Eijk en Sanne Hogerhorst.

Ondanks een offensieve dekking van E&O neemt Houten direct het initiatief in de wedstrijd. Thies Berendsen weet met onderhandse schoten makkelijk het net te vinden, maar ook Stijn Hoefnagels is met prachtige doelpunten vanaf de cirkel nadrukkelijk aanwezig. Sven Ehlhardt laat direct zijn gretigheid zien met een doelpunt als hij in de dertiende minuut het veld mag betreden.

E&O daarentegen heeft het aanvallend moeilijk. Keer op keer lopen de groen-witten zich stuk op de solide Houtense dekking. Tekenend zijn de vele loopfouten doordat spelers de bal niet kwijt kunnen en het maken van tijdspel. De boomlange Dennis Vesters maakt het de verdediging van Houten nog een beetje moeilijk. Met lullige stuitballen weet hij af en toe wel het net te vinden.

Houten speelt zelf ook niet zijn beste spel. Scherpte ontbreekt soms. Zo worden in de eerste helft twee break-outs op rij gemist. Met een prachtige bal in de rechterbovenhoek laat schutter Jarn van Gool zien, dat zijn vizier wel op scherp staat. Daarna gaat er gerust worden met een stand van 18-14.

In de tweede helft neemt Rens van Kregten de plek van Harmen Voogt onder de lat over. Jarn van Gool wordt vervangen door Job Reumer. Ondanks twee gemiste penalty’s weet Job in deze helft vijf keer het net te vinden waaronder een heerlijk draaiballetje uit de rebound. Een hard werkende Luuk van Engelen, die deze wedstrijd veel speeltijd krijgt, zet twee doelpunten op zijn naam. De jonge benen van Rogier Teeuwissen helpen hem aan enkele mooie break-outs.

E&O blijft ook in de tweede helft ploeteren. Het speeltempo is laag en ballen verdwijnen over de zijlijn. Keeper Wouter Sijpkes keept zeker geen slechte wedstrijd. Hij staat echter machteloos in de laatste minuten tegen een prachtig vliegertje van Jarn van Gool die hiermee de stand op 31-24 brengt. De twee tegendoelpunten van E&O die nog volgen zijn slechts voor de statistieken. Eindstand 31-26.

Scheidsrechters Wolbertus en Weijmans hebben zeker geen moeilijke avond gehad. Zij moesten wel zowel een speler van Houten als van E&O met rood het veld afsturen, maar dat was zeker niet voor grof spel maar na drie maal een tweeminutenstraf.

Met deze eenvoudige overwinning blijft Houten koploper in de Eredivisie. Bijna was het gat met nummer twee Hellas gegroeid naar vijf punten, maar uit bij Arnhem weten de Hagenaars met 26-27 de overwinning nog net uit het vuur te slepen.

Aanstaande dinsdag om 21.00 uur staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Voor de beker gaan de mannen van Rick Louw zich dan meten met die van BeNe League-ploeg Herpertz Bevo HC HS1. Voor deze interessante wedstrijd bent u natuurlijk ook weer van harte welkom in Sportcentrum The Dome.

Scores: Thies Berendsen (7), Sven Ehlhardt (3), Luuk van Engelen (2), Jarn van Gool (3), Stijn Hoefnagels (6), Sonni de Jonge (2), Job Reumer (5), Rogier Teeuwissen (3).