Verburch DS1
12-01-2019
25-19

Scheidsrechter:   Vorstenbosch, R
Afgelopen zaterdag traden we voor het eerst dit jaar aan in onze eigen hal. Op het programma stond het treffen met de nummer vijf: Dames 1 Verburch. De dames van Verburch staan bekend om hun lange opbouwrij en tevens goede schutters. Het uitduel in Poeldijk wisten wij nipt te winnen (31-32), dus beloofde het een spannende pot handbal te worden.
Om iets over negenen klonk in Houten onder toeziend oog van een hoop supporters het fluitsignaal.

We kwamen niet goed uit de startblokken. Met name in het begin van de eerste helft werd er veel balverlies geleden. Onze slordigheden werden door de dames van Verburch direct afgestraft met een tegendoelpunt. Het verschil in marge bleef hierdoor nihil. Het ene moment in de wedstrijd stonden wij aan de goede kant van de score, waarna Verburch de voorsprong weer naar zich toe wist te trekken. Dit wisselde elkaar meerdere malen in de eerste helft af. De teams gingen vervolgens met een stand van 12-12 de rust in.

In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat er in de dekking beter gecommuniceerd moest worden. Ook in de afronding kon het scherper. Er moest puntje voor puntje gewerkt worden. Als de dekking stond, zou de aanval ook gaan lopen. Na het influiten van de tweede helft hadden we nog niet direct grip op de opbouwsters van Verburch.
Mede doordat we een aantal tijdstraffen moesten incasseren en daardoor in ondertal kwamen te staan, lukte het Verburch te scoren.
Nadat er zo’n tien à vijftien minuten waren gespeeld, leek de winst niet meer in gevaar te komen. De dekking stond als een huis, de schoten van Verburch werden gekeerd en aanvallen werden goed uitgespeeld.

In de slotfase van de wedstrijd wilde ineens alles lukken. Waar de ploeg uit Poeldijk niet meer wist te scoren, vond aan de andere kant van het veld iedere bal het net. Na zestig minuten spelen stond een eindstand van 25-19 op het scorebord. Met dank aan een uitstekende dekking en goed en oplettend keeperswerk aan onze zijde, heeft Verburch slechts zeven doelpunten in de tweede helft gemaakt.

Na afloop van de wedstrijd een hoop blije gezichten. We staan momenteel op een zesde plek en hebben evenveel punten als de nummer vijf. Veel van onze supporters bleven na de wedstrijd hangen, zodat de winst nog even verder werd gevierd in de kantine onder het genot van bittergarnituur.