Zaterdag 24-11-2-18

Scheidsrechters; heren Bralts en v/d Horst

Ruststand: 16-11

Eindstand: 32-22

De Handballers van Stipt Payroll Houten hebben zaterdagavond na een zwakke eerste helft tegen het opleidingsteam van Volendam in de tweede helft met ruime cijfers de winst binnen kunnen halen. De ploeg van Kees Boomhouwer, nummer 9 uit de Eredivisie kwam prima uit de startblokken en liet zich de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet de kaas van het brood eten tegen de nummer 2 uit de Eredivisie. De oranjehemden uit Volendam zagen kans uit te lopen naar een 3-6 voorsprong.

Veelvuldig werden kansen gemist en was het spel aan Houten-zijde rommelig en onzorgvuldig.

Na 20 minuten was het Jarn van Gool die de gelijkmaker binnen kon schieten en bracht Tobias Marx, Houten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 9-8. Kees Boomhouwer neemt bij een stand van 10-8 een time-out.

Houten kent een fase met veel snelle tegenaanvallen en ziet kans uit te lopen naar een 16-11 voorsprong maar dit gat had veel groter kunnen/moeten zijn.

Na rust brengt Rick Zwarthoed van Volendam het verschil terug naar 16-12 maar scoort Job Reumer middels een 7- meter de 17-12.

Milo Bos ooit spelend in het geel-zwart van de thuisclub scoort dan zijn 2e en 3e treffer, 17-14.

Sonni de Jonge goed voor 4 scores in de eerste helft moet zich laten verzorgen en zien we Sven Ehlhardt binnen de lijnen.

Bij Volendam valt er een tijdstraf en in overtal schiet Stijn Hoefnagels raak en zien we de snelle uitbraken en scores van Rogier Teeuwissen.

Het spel blijft bij tijd en wijlen onzorgvuldig maar Volendam kan geen echte vuist meer maken en

Houten loopt langzaam uit. Sven Ehlhardt die lekker op schot is maakt er 21-15 van.

Via een slimme verdedigende actie van Jorick de Bruijn komt de bal uiteindelijk bij de snelle Tobias Marx en is het 22-15.

Na ruim een kwartier in de tweede helft is Volendam iets dichterbij gekropen 22-18 door wederom een treffer van Milo Bos maar Houten komt niet in de problemen.

Rick Louw kan al zijn spelers speeltijd geven en zien we na lang blessureleed Jelmer Schaap weer binnen de lijnen die meteen van zich laat spreken door tweemaal een break-out te onderscheppen.

Ook Floor Lanphen ziet Stijn Hoefnagels vrij aan de cirkel en hij scoort de 27-20.

Harmen Voogt die een prima wedstrijd heeft gekeept is inmiddels vervangen door Rens van Kregten en hij weet tot tweemaal toe een inzet te keren in ondertal en zo kan Houten middels scores van Luuk van Engelen, Floor Lanphen en een 7-meter gescoord door Jelmer Schaap in de slotfase uitlopen naar een 32-22 eindstand.

Aankomende zaterdag speelt Houten uit bij Tachos in Waalwijk.

Daar treffen zij oud ploeggenoot Joep Voermans.