Scheidsrechters: Van Kessel en Tanasescu

Ruststand: 15-12

Eindstand: 28-25

Rick Louw pakt zaterdagavond de 2e thuiswinst van dit seizoen.

Tegen het lager geklasseerde OCI Lions 2 was dit ook de verwachting.

Na ruim 2 minuten in de 1e helft valt het eerste doelpunt voor Houten maar Lions kan aanhaken en vallen de scores om en om en is het na krap een kwartier 7-6.

Daarna kan Houten afstand nemen en loopt uit naar een 10-6 voorsprong.

Het spel is onsamenhangend en slordig maar ook Lions mist kansen en heeft balverlies en kan het verschil niet terugbrengen.

De rust komt met een 15-12 voorsprong.

Na rust brengt Job Reumer middels een 7-meter de voorsprong op 16-12.

Er volgt dan een betere periode waarbij het gehele veld word gebruikt en kan het publiek genieten van mooie breaks, snelle tegenaanvallen en uitgespeelde kansen.

Dat is terug te zien in de stand want na 8 minuten in de tweede helft is het 23-15.

Lions brengt de stand op 23-16.

Behalve de 23-15 heeft Tobias Marx ook de kans op de 24-16,

wanneer Thies Berendsen hem een prachtige pass geeft voor een vlieger.

Helaas gaat deze bal net tegen het been van de doelman van Lions.

Dan treft onze linkerhoek Rogier Teeuwissen snoeihard de paal maar krijgt direct daarna een prachtige pass en middels een break-out is het dan wel raak, 24-16.

Houten kan deze voorsprong echter niet vasthouden en vervalt in matig spel en daardoor kan de ploeg van Bart Hofmeyer helemaal terugkomen in de wedstrijd.

Bij een stand van 25-21 en nog 10 minuten op de klok neemt Rick Louw een time-out.

Het heeft even effect want Sven Ehlhardt brengt het verschil op vier.

Dan volgt een foutenfestival en bij een stand van 26-22 is het Rens van Kregten die met twee reddingen op rij voorkomt dat Lions heel dicht in de buurt komt.

Met nog 3 minuten op de klok en een stand van 26-24 zijn het Luuk van Engelen en Bradley van den Broek die de eindstand bepalen op 28-25.