M.H.V. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
13-10-2018
38-39

Scheidsrechter:   Jordense, M.L.

Afgelopen zaterdag stond onze tweede thuiswedstrijd op het programma. Deze avond was het Brabantse M.H.V. ‘81 bij ons te gast. De ploeg uit Mill stond met vier punten uit twee duels op een derde plek in de competitie. Om 20.30 uur klonk, in het bijzijn van het Houtense en het meegereisde Millse publiek, het fluitsignaal in Sporthal The Dome. Al kort na aanvang bleek dat M.H.V. ‘81 beschikte over een fitte, brede(re) selectie.

Onze slechte schoten en slordige afronding werden direct afgestraft met een break-out of snelle tegenaanval, waardoor M.H.V. de score kon uitbreiden. Na zo’n tien minuten spelen keken wij tegen een 5-11 achterstand aan. Vlak daarna lukte het ons wat vaker het net te vinden, waarna we rust in gingen met een stand van 15-20.

Helaas leken wij na de rust terug te vallen in het patroon van (het begin van) de eerste helft. Wederom werd op onze slordige foutjes gereageerd met een tegendoelpunt. De stand was op dat moment 22-30. Hierdoor leek het alsof de ploeg uit Mill de winst niet meer uit handen zou geven. Niets bleek minder waar. Nadat we ons hadden herpakt, knokten we onszelf terug in de wedstrijd. Beetje bij beetje werd de opgelopen achterstand ingelopen. Hierop volgde een zenuwslopend einde, maar het was M.H.V. dat aan het langste eind trok. Eindstand: 38-39.

De tweede helft eindigde na goed samenspel in ons voordeel (23-19). Helaas hebben we over de gehele wedstrijd gezien te veel kansen onbenut gelaten en niet scherp verdedigd, waardoor we uiteindelijk met één punt verschil hebben verloren. We staan na drie wedstrijden op een zevende plek in de competitie.

Aankomend weekend hebben wij geen wedstrijd. Over twee weken komen we weer in actie. Zaterdag 27 oktober spelen wij om 19.00 uur in Boekel tegen Habo ‘95 Dames 1.
Ook dan kunnen we wederom alle aanmoediging gebruiken!