Stipt Payroll/ Houten revancheert zich

Stipt Payroll/Houten 1
Wematrans/Quintus HS1
28-04-2018
28-31

Scheidsrechter:   Remmerswaal, M.H.

Stipt Payroll/ Houten – Wematrans Quintus

Zaterdag 28 april 2018

Sporthal The DOME aanvang 21.00 uur

Scheidsrechters: Hommen en Remmerswaal

Ruststand 13-19

Eindstand 28-31

 

Onze jongens van Stipt Payroll Houten hebben zaterdagavond in de Play- Off niet gewonnen van Wemantrans Quintus uit Kwintsheul maar zich zeer strijdlustig getoond.

Daarmee hebben ze een “goeie beurt” gemaakt naar zichzelf en het publiek.

Waar het vorige week uit tegen DFS Arnhem helemaal misging en de ploeg van Rick Louw ook al op een zeperd werd getrakteerd in Kwintsheul, revancheerde Houten zich vanavond voor bijna 100%. Bijna.

100% was winst geweest en dat werd het net niet.

Rick Louw en Remko Thiers moesten weer een speler met een blessure toevoegen aan de toch al lange blessurelijst, Jelmer Schaap.

 

Trainer/coach Curescu moet winnen voor lijfsbehoud in de BENE-League en de ploeg uit het Westland is ruim op tijd in Houten om zich voor te bereiden op deze o zo belangrijke wedstrijd.

  1. met een hele bups aan supporters en jeugdige trommelaars weten zij een waar feestje te creëren in The DOME.

 

Om 21.00 uur, na het voorstellen van beide teams, fluiten de heren Hommen en Remmerswaal het beginsignaal en gaat de wedstrijd vol van start.

Beide ploegen spelen in een 6-0 dekking, valt het 1e doelpunt voor Quintus maar kan Houten na een achterstand opgelopen tot aan de 5-8 terugkomen tot aan de 8-9.

Er zijn dan ruim 10 minuten gespeeld in de 1e helft.

Het baltempo bij Quintus ligt hoog en de razendsnelle uitbraken van de hoekspelers zijn efficiënt en trefzeker.

Bij Houten is er ook oog voor de 1e lijnspelers en kan Thies Berendsen, Bradley van den Broek bereiken aan de cirkel, is Floor Lanphen van nut met zijn snelheid en Luuk van Engelen altijd in voor een verrassing.

Waar Job Reumer en Jarn van Gool het in de uitwedstrijd moeilijk hadden met hun afstandsschoten viel er vandaag niets te klagen.

Wat tijdstraffen en ongelukkige acties geeft Quintus de gelegenheid om afstand te

nemen en bij een stand van 10-14 neemt Rick Louw een time out.

Jarn van Gool scoort zijn 3e en 4e treffer op rij en brengt de stand op 12-15.

In de slotfase van de 1e helft mist Houten teveel kansen en heeft Quintus ietwat geluk en kan bij rust een voorsprong nemen van 6 scores, 13-19.

 

Na rust heeft Houten nog “drive” genoeg en denkt Quintus misschien al op rozen te zitten.

Bij Houten heeft Harmen Voogt plaats gemaakt voor Rens van Kregten onder de lat en beide zijn goed voor een groot aantal “saves”, al hadden ze vandaag wat moeite met de knappe scores van de hoekspelers.

Job Reumer brengt de schade terug naar 5 en is het Floor Lanphen die Quintus doelman Imre Obbens passeert en scoort Joep Voermans zijn 2e treffer.

Even daarvoor heeft Thijs van de Driest zijn 6e treffer gescoord en de stand is 16-20 en volgt er een periode van slordig spel en gemiste kansen en is het verschil na 8 minuten in de 2e helft nog altijd vier doelpunten 18-22.

Het publiek van Quintus heeft er zin in en weet zo onderhand hoe het verloop is bij de wedstrijd tussen JMS Hurry-Up en DFS Arnhem want ook die uitslag is belangrijk voor Quintus….

Christian van Denderen scoort de 19-23 en is de vechtlust in de dekking van Houten zo groot dat er zich een “knuffelmoment” voordoet tussen twee verdedigers van Houten en daar kan dan best even om gelachen worden.

Quintus kan niet heel ver uitlopen van Houten en Houten kan niet dichterbij komen dan 3 a 4 doelpunten en na een 7 meter gescoord door Job Reumer neemt Curescu een time-out bij een stand van 20-23.

Er is nog ruim een kwartier te gaan en bij Houten is de spoeling dun en het tempo ligt hoog.

De wedstrijd is sportief maar niet zachtzinnig en de scores van onze opbouwers snoeihard in de kruising mogen er zijn.

Ook de score van Floor Lanphen na een pass van Rens van Kregten is een beauty en heeft Luuk van Engelen met eenzelfde actie weer heel veel pech en zo blijft het verschil op vier scores hangen.

Ook Quintus is met enige regelmaat slordig maar met zicht op nog een jaar Beneleague geven zij deze overwinning niet meer uit handen en loopt de wedstrijd langzaam naar het einde en wint Quintus met 28-31.

Houten heeft zich op inzet en vechtlust gerevancheerd en speelt volgende week, op 5 mei, de laatste wedstrijd van dit lange seizoen, wederom thuis, tegen het Drentse Hurry-Up uit Zwartemeer.

De wedstrijd is om 20.15 uur.

Deze laatste wedstrijd rekenen de spelers natuurlijk op veel publiek en steun!

 

Thies Berendsen(1), Bradley van den Broek(3), Christian van Denderen(1), Luuk van Engelen(1), Jarn van Gool(8), Jelmer Klomp (HT4!), Rens van Kregten(K),Floor Lanphen(3), Wouter Pronk, Job Reumer(7), Rogier Teeuwissen, Joep Voermans(4), Harmen Voogt(K).

 

 

 

www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
 

Verslagen

 Handbal Houten
Terug naar boven