Stipt Payroll Houten doet 1e helft goed mee tegen JMS Hurry-Up

Waarnemer: van de Pijl

Ruststand: 13-11

Eindstand: 34-24

Foto’s Eelco Schaap photography

Na de zeperd van de voorgaande wedstrijd tegen Wematrans Quintus in Kwintsheul was het even afwachten waar de ploeg van Rick Louw en Remko Thiers vandaag mee zouden komen.Afreizen naar Zwartemeer…….niet weggelegd voor de nepsupporter.

In het Drentse Zwartemeer zit de sfeer er al vroeg in en het is fantastisch om te zien dat er al ruim voordat de wedstrijd begint een rij aan de kassa staat en er veel jeugd is, in het Oranje gekleed, en er volop trouwlustigen in huis zijn.Om 20.00 uur precies begint het voorstellen van de teams in een bomvolle Arena, en ik heb zelden gezien dat het voltallige publiek zo achter haar team staat.Wanneer de teams dan “uitgestald” voor je staan is het David tegen Goliath, letterlijk.

Stipt Payroll Houten is gemotiveerd en voornemens om het beter te doen dan in het voorgaande duel in Kwintsheul.Hurry-Up had zich een ander einde van de competitie voorgesteld en zal moeten bewijzen dat het in de Bene-league thuishoort.Mede dankzij het geweldige keeperswerk van Rens van Kregten blijft Houten de 1e helft volledig in de wedstrijd en vallen de scores om en om.Houten komt na een minuut of 8 in de 1e helft zelfs op een 3-4 voorsprong en Hurry-Up is slordig, stuit met enige regelmaat op onze Rens maar in overtal trekt de thuisploeg de stand weer gelijk, 4-4, en komt Houten met een man minder te staan.Hurry-Up legt hier en daar haar gewicht in de strijd en menig keer kun je, je afvragen of het een aanvallende fout is of cirkel verdedigen.Bij een stand van 8-7 raakt Job Reumer vol de lat maar ziet Jarn van Gool kans de gelijkmaker binnen te schieten 8-8.Bij Houten valt Jorick de Bruijn in de dekking uit met een blessure aan zijn arm die moedwillig wordt geklemd door de cirkelloper Dragan Vrgoc en ongezien blijft door de scheidsrechters. De blessure is zodanig ernstig dat hij niet verder kan.Met nog 9 minuten op de klok en een stand van 10-9 krijgt de ploeg van Martin Vlijm het niet cadeau en zijn het Ronald Suelmann van de thuisploeg en Jelmer Klomp die allebei een kans verloren zien gaan. Die pech hebben beide spelers nog een keer maar kan Hurry-Up het verschil op 2 zetten, 11-9. Dragan Vrgoc krijgt zijn 2e tijdstraf gepresenteerd maar helaas kan Houten niet profiteren.Met nog enige minuten op de klok na een opeenstapeling van technische fouten en gemiste kansen scoort Floor Lanphen de 12-11 maar in de slotseconden van de 1e helft is het Vaidas Trainavicius die de ruststand bepaald op 13-11.

In de rust zien we de huldiging van een aantal jeugdkampioenen.Altijd gezellig.Na rust is het Thies Berendsen die de aansluitingstreffer scoort 13-12.Bij Houten vallen er in korte tijd 2 tijdstraffen en Tommie Falke die een geweldige wedstrijd speelt is met zowel zijn 7-meters als zijn scores in het algemeen trefzeker,van de 12 pogingen scoort hij maar liefst 11 keer.Sjoerd Boonstra vervangt Dragan Vrgoc aan de cirkel en hij scoort zijn 1e treffer van de wedstrijd en brengt de stand op 19-14.Rick Louw neemt bij krap 9 minuten in de 2e helft een time-out maar bij Houten is de koek op.Bij Hurry-Up vervangt Sven Hemmes, René de Knegt onder de lat.Door even wat gewicht in de strijd te gooien loopt Hurry-Up in rap tempo uit naar een groter verschil.Schoten komen niet meer op doel en hier en daar zijn er wat twijfelachtige beslissingen.

Je kunt je ook afvragen of het realistisch is om een volledige wedstrijd in de Play-Off gebruik te maken van slechts 3 opbouwers, terwijl je “vers bloed” bij de hand hebt.

Zoals van Hooijdonk zo mooi over Ajax sprak; “als de individuen een topdag hebben ziet het er leuk en goed uit maar als het geen collectief is…..

Na een kwartier in de 2e helft is het Tommie Falke met de 24-18.Aanvallende fout gegeven aan het adres van Jarn van Gool en een snelle uitbraak van Hurry-Up volgt maar Floor Lanphen onderschept en die vlieger gaat niet op.Toch ziet Hurry-Up kans om het laatste kwartier van de 2e helft een verschil neer te zetten van 10 doelpunten.Zij doen dat met overgave en pakken, gezien de 1e helft een beetje geflatteerd, de volle winst met 34-24. Felicitaties zijn voor Hurry-Up.

Volgende week gaat Houten op bezoek bij DFS Swift in sporthal Elderveld in Arnhem.

Ook daar hopen Rick Louw en zijn team op een groot aantal supporters.