Wematrans Quintus-Stipt Payroll Houten

Scheidsrechters Geraets en Geraets

Ruststand 16-11

Eindstand 36-21

De handballers van Stipt Payroll Houten hebben een ruime nederlaag geleden in de 2e Play- off wedstrijd van de nacompetitie.In de thuishal van Wematrans Quintus, waar veel publiek van Handbal Houten aanwezig was o.a. de meisjes C, bleek de ploeg van Alex Curescu oppermachtig.

Quintus ging vanaf minuut 1 fel van start en had in enkele minuten een 4-1 voorsprong.Houten kreeg binnen 10 minuten al twee tijdstraffen aan haar broek terwijl aan Quintus zijde gedurende de wedstrijd vooral een bestraffend vingertje werd geheven.De scores aan Quintuszijde gaan in rap tempo mede omdat Houten spelers te laat terug zijn in de dekking omdat zij nog uithuilen na een mislukte actie.Rick Louw wil met een time-out na een 10-5 achterstand het tij nog keren maar de dekking van Quintus staat als een huis en de schutters van Houten komen niet in de buurt.Thies Berendsen weet met zijn kunst en vliegwerk in de 1e helft nog 5 treffers achter zijn naam te krijgen maar het merendeel van de schoten van onze opbouwers zijn te zwak en Quintus kan met haar snelle overname een ruime voorsprong nemen bij rust, 16-11.

De tweede helft doet Quintus er nog een schepje bovenop en middels een offensieve dekking en de vele break-outs (18) lopen zij steeds verder uit. Daarnaast mist Houten ook nog eens 100% kansen en zo kan het zijn dat Houten na 11 minuten in de 2e helft slechts 2 keer heeft gescoord en de stand 25-13 is.Zowel bij Quintus als bij Houten wordt er nu flink gewisseld en zien we in elk geval 3 mooie treffers van Joep Voermans en kan Jelmer Klomp nu wel worden bereikt aan de cirkel.De offensieve dekking van onze jongens zorgt er helaas niet voor dat het doelsaldo beperkt blijft en werken de tijdstraffen aan Houten zijde ook niet mee.Quintus vliegt naar een eindstand van 36-21, een megaoverwinning voor de ploeg uit Kwintsheul.Wematrans Quintus viert deze overwinning als een kampioenschap en houden zicht op behoud in de BENE-Leaque.Voor Stipt Payroll Houten is dat heel ver weg.Felicitaties zijn voor Wematrans Quintus en zien we u 14 april in Zwarte Meer bij Hurry-up.

Scores: Thies Berendsen(6), Bradley van den Broek, Jorick de Bruijn, Christian van Denderen(1), Luuk van Engelen(1), Jarn van Gool(2), Stijn Hoefnagels (gebl.), Jelmer Klomp(4) Rens van Kregten(K), Floor Lanphen, Riemer van Markus(gebl.), Job Reumer(3), Jelmer Schaap(1), Rogier Teeuwissen, Harmen Voogt(K)