Aanvang 20.15 uur

Scheidsrechters: Heren Stobbe en Klompers

Ruststand: 14-11

Eindstand: 33-20

Nadat de heren van Stipt Payroll Houten al eerder de Play-off binnen haalde en vorige week uit bij OCI-LIONS2 het kampioenschap, viel vandaag in de laatste wedstrijd van de reguliere wedstrijd de beurt aan Herpertz Bevo HC2. Voor hen valt er, behalve de eer, niets meer te winnen of te verliezen en voor Houten staat voorop dat zij, in hun thuishal THE DOME in Houten, de hele vereniging en alle supporters door middel van nog een keer winst op een waar feest willen trakteren.

De toegang is gratis!, dus wat let je nog?

Niets.

Massaal werden de gratis toegangskaarten gedownload, werd binnen de vereniging de jeugd opgetrommeld om in het geel/zwart een erehaag te vormen, werden de cheerleaders van Djalita uit Vleuten ingehuurd om de sfeer te verhogen en kon er na afloop gerekend worden op een gezellig stukje muziek.

En een heerlijke wedstrijd werd het.

Nadat de spelers uit Panningen aan het publiek werden voorgesteld, en onze eigen heren als helden door een haag van jeugdleden en cheerleaders naar voren werden geroepen kon de wedstrijd iets later dan gepland beginnen.

Zowel Rick Louw van Stipt Payroll Houten als Jurij Hiliuk van Herpetz Bevo HC2 hadden jeugdspelers aan hun selectie toegevoegd.

Rick Louw begon deze wedstrijd in een wat andere opstelling dan we van hem gewend zijn maar het moge duidelijk zijn dat elke speler van de selectie van Stipt Payroll Houten debet is aan het behaalde succes tot nu toe van dit seizoen.

Het eerste kwartier vallen de scores om en om en zien we na 10 minuten in de 1e helft een voorsprong voor de Noord-Limburgers van 4-5.

Houten speelt onbevangen en gunt elkaar een score en zo kan het gebeuren dat er hier en daar ook weleens iets misgaat. Bevo kan desalniettemin een kleine voorsprong behouden, 8-9 en trainer-coach Jurij Hiliuk neemt een time-out bij 21.09 min. De laatste 9 minuten van de 1e helft komt Houten langszij en kan uitlopen naar een 14-11 voorsprong bij rust.

De heren scheidsrechters voelen de wedstrijd uitstekend aan en het enige waar zij in de rust behoefte aan hebben is frisse lucht want de temperatuur in de hal is hoog, evenals de sfeer.

Wat een enthousiast publiek en wat worden onze jongens opgezweept door de trommels, het toeteren en het toejuichen van onze eigen jeugd en hun ouders.

De 2e helft begint met een prachtige pass voor een vlieger en die score geeft Houten vleugels want nu gaat het echt los.

Binnen 8 minuten in de 2e helft is Houten uitgelopen naar een 20-13 voorsprong en hier en daar kan het publiek genieten van zeer mooie aanvallende acties, passes, breaks en verdedigende staaltjes en niet te vergeten het werk van onze beide doelmannen.

Ook Bevo blijft handballen en stuit Houten hier en daar ook op de keeper van de uitploeg.

Met nog 12 minuten op de klok is het verschil 10, 25-15.

Onder een geweldige sfeer maakt Houten het klusje af en komt het eindsignaal met 33-20 en barst het feest in THE DOME los en maken van mannen van Rick Louw en Remko Thiers zich inmiddels al weer op voor de nacompetitie en spelen zij aanstaande dinsdag 13 maart een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje in THE DOME.

Felicitaties aan Stipt Payroll Houten Heren 1 en veel succes in de Play-Off.

Herpertz BEVO HC2 succes gewenst in de nacompetitie.

Thies Berendsen(4), Bradley van den Broek(3), Jorick de Bruijn(2), Christian van Denderen(1), Luuk van Engelen(4), Jarn van Gool(8), Stijn Hoefnagels, Rens van Kregten(K), Floor Lanphen (1), Riemer van Markus, Wouter Pronk(1),Job Reumer(3), Jelmer Schaap(3), Rogier Teeuwissen(1), Joep Voermans(2), Harmen Voogt(K).