Ruststand 13-16

Eindstand 24-27

Scheidsrechters de heren Schols en Thomassen

De handballers van Stipt Payroll Houten hebben zondagmiddag 4 maart 2018 geschiedenis geschreven.

Onder leiding van trainer/coach Rick Louw speelden de mannen misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Bij een gelijkspel of winst zou Houten het kampioenschap van de eredivisie in de analen

kunnen bijschrijven.

En Rick Louw doet het!, zonder zelf hard te lopen.

Na een lange reis, voor sommigen een hele lange reis zijn de mannen ruim van te voren bijeen in de sfeervolle sporthal Glanerbrook in Geleen.

Beide teams beginnen compleet aan de wedstrijd en om 14.30 uur fluiten de heren scheidsrechters voor het beginsignaal maar niet voordat de teams worden voorgesteld door de speaker van OCI- Lions die maar net boven het geluid van de meegereisde supporters kan uitkomen die onze jongens aanmoedigen met toeters en trommels.

De ploeg van Bart Hofmeyer is er eveneens klaar voor en de thuisploeg neemt het eerste doelpunt voor haar rekening.

De eerste 10 minuten verlopen voor Houten een beetje ongelukkig en door wat slordigheden kijkt Houten na 11 minuten tegen een 5-4 achterstand aan.

Dan herpakken onze jongens zich en onder aanvoering van het meegereisde publiek is het na 14 minuten in de 1e helft 5-7 voor Houten en neemt Bart Hofmeyer van de thuisploeg een time-out.

Lions speelt met een offensieve dekking en de opbouwers van Houten moeten beweeglijker zijn om daaraan voorbij te komen.

Lions ziet kans om op gelijke hoogte te komen en zelfs op een kleine voorsprong 10-9 maar aan het eind van de 1e helft weet Houten aan de goede kant van de score te komen en neemt bij rust een voorsprong, 13-16.

Aan het begin van de 2e helft komt de thuisploeg in ondertal en kan Houten verder uitlopen.

Er is veel bezieling, de samenwerking is uitstekend en de dekking georganiseerd.

Lions blijft wel zoeken en zien kans na een 13-19 achterstand helemaal terug te komen in de wedstrijd.

Na krap 10 minuten in de 2e helft is de stand 16-19 maar Houten kan toch haar doelpunten blijven maken.

Tijdstraffen, technische fouten en gemiste kansen gooien aan beide kanten soms roet in het eten en hier en daar zijn de beslissingen van de scheidsrechters in het nadeel van de uitploeg.

Met nog 11 minuten op de klok is het Rick Louw die middels een time out de puntjes op de i wil zetten en de jongens een moment van rust wil geven want het verschil is minimaal, 19-21.

Wanneer Houten het verschil weer op 3 scores zet is het Bart Hofmeyer die een time out neemt en het stuivertje wisselen gaat door.

De laatste 6 minuten zijn echter voor Houten.

Een voorsprong van 3 doelpunten word niet meer weggegeven en de ontlading is groot als het eindsignaal klinkt en Handbal Houten de kampioen is van de Eredivisie 2018!

Felicitaties en bloemen van OCI-Lions voor de spelersgroep van Stipt Payroll Houten.

Felicitaties van de supporters en bestuur aan de spelers, trainer en begeleidingsteam.

Volgende week is de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen het Noord Limburgse Bevo2 uit Panningen.

We zien u dan allemaal graag in THE DOME.