Scheidsrechters heren v.d. Linden en Hendriks

Vandaag viel de beurt aan Smezo BFC uit Beek (nummer 7 op de ranglijst) om Stipt Payroll Houten een halt toe te roepen.

Trainer/coach Nick Onink kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie en na het gelijke spel van vorige week tegen het Haagse Hellas moet er tegen Houten toch ook een stunt inzitten.

Felicitaties zijn vooraf al voor trainer/coach Rick Louw, hij is benoemd tot assistent bondscoach bij de heren(jongens)U20.

Trainer/coach Rick Louw heeft al voor de 2e week te kampen met wat griepgevallen en daar is nu ook de blessure van Stijn Hoefnagels bijgekomen waarvan nog onduidelijk is hoe ernstig het precies is. In elk geval scharrelt Stijn op krukken rond en voegt zich bij Riemer van Markus die ook nog wel even uit de roulatie is.

Aan de selectie zijn Jelmer Klomp, Bas Kramer en Wouter Pronk toegevoegd.

De heren Hendriks en van der Linden fluiten om 20.15 uur voor het beginsignaal en opent Houten de score via Bradley van den Broek.

Na enig aftasten is het duidelijk dat de vorm waar Houten momenteel in zit, voortdurend is, en middels de loepzuivere en sterke schoten van Job Reumer, Jarn van Gool en Thies Berendsen staat Houten na 16 minuten in de eerste helft op een 9-6 voorsprong.

Waar Job in de dekking zijn rust pakt staat Jorick de Bruijn in de dekking zijn mannetje en dat valt niet mee want de loopwegen van de aanvallers van BFC zijn op hoog tempo en de schoten van de gebroeders Elissen loepzuiver en snoeihard.

De samenwerking in de dekking is gedreven te noemen en Houten vecht voor elke bal en ziet Jarn zijn schot gekeerd, in de rebound is hij er als de kippen bij en is het alsnog 10-7.

Valt er ook nog een tijdstraf en een 7-meter overheen en Thies Berendsen legt deze met een van zijn vele effectballen achter doelman(ex-Lions) Freek Janssen, 11-7.

Bij een stand van 15-10 maakt trainer/coach Nick Onink gebruik van een time-out en komen zijn jongens via scores van Rik en Ivo Elissen terug tot aan de 15-12.

Houten mist tot tweemaal toe een kans maar Jarn maakt er 16-12 van, zijn er bij beide ploegen een aantal mislukte aanvallen en kan Harmen Voogt, Floor Lanphen met een precisie pass bereiken en met een mooie lop maakt hij er 17-12 van. Eenzelfde poging een aanval later ziet hij echter gekeerd door doelman Freek Janssen van de Limburgers maar een verkregen 7- meter door Jelmer Klomp, benut door Thies, brengt de ruststand op 18-12 en ziet het er rooskleurig uit voor onze mannen.

In het begin van de 2e helft maakt Houten het klusje eigenlijk al af en loopt vrij eenvoudig weg van Smezo BFC. Houten speelt als collectief en zo voorziet Jarn, Thies van een pass en kan Job Reumer met zijn verwoestende afstandsschot het 20e doelpunt van Houten op zijn naam zetten.

Teun Lemmens van de Limburgers brengt dan het verschil weer op 6 met zijn 3e treffer maar Houten speelt met overtuiging en zelfvertrouwen en na 6 minuten in de 2e helft is het verschil al 9 doelpunten, 23-14. Het publiek ziet dat ook en trainer/coach Rick Louw kan naar hartenlust door wisselen, zien we ex 1e elftalspeler Jelmer Klomp drukdoende aan de cirkel en mogen de younsters hun speelminuten maken. Jelmer Schaap ziet een aantal doelpogingen gekeerd maar het 25e doelpunt komt van zijn hand en stevent Houten vrij eenvoudig op de winst af.

Luuk van Engelen krijgt alle ruimte en met zijn linker pootje is het 27-19 en ook al is het nog 12 minuten tot aan het eindsignaal.

Nick Onink probeert via andere manieren in de dekking en aanval het tij te keren en zet een bewaker op de lange Joep Voermans maar dat maakt voor het scorend vermogen van Houten vandaag niet uit.

Rick Louw gooit er nog maar eens een time-out tegenaan, blijven de spelers in de aanval zoeken naar de vrije man en loopt invaller Bas Kramer een prima break-out maar deze keer is het de doelman van de Limburgers die met de eer gaat strijken.

De laatste minuut van de wedstrijd is het Wouter Pronk die een doelpunt op zijn naam mag zetten en dat wordt met groot gejuich ontvangen omdat hij op proef mag bij de jeugdselectie van Oranje!, en zijn eerste doelpunt maakt in de Eredivisie.

Hij brengt de eindstand op 35-26.

Felicitaties zijn natuurlijk voor Stipt Payroll Houten, kunnen de heren komende week aan de Antigrippine, lopen een aantal misschien de polonaise en zien we iedereen weer terug op 17 februari in Amsterdam tegen het altijd lastige Aristos.