Ruststand 11-14

Eindstand 26-27

Scheidsrechters: Adri Holierhoek en Marieke Smit
Foto's Eelco Schaap Photography en Ils Pattipeilohy

De kraker van het seizoen werd afgewerkt in de drukbezette sporthal Elderveld in Arnhem.De nummer 1 Stipt Payroll /Houten tegen de nummer 2 DFS Arnhem.Trainer/coach Rick Louw had de afgelopen week te kampen met wat griepgevallen binnen de selectie en behalve Joep Voermans is iedereen opgekalefaterd.Christiaan van Denderen, Wouter Pronk en Ivar van der Voorn zijn voor deze wedstrijd aan de selectie toegevoegd. Riemer van Markus is geblesseerd.Osvaldo Gomes, trainer/coach van DFS Arnhem kan “weer” beschikken over assistent trainer/coach Lex ten Velde.Beide ploegen lieten vorige week geen steken vallen en vandaag staat de rangschikking op het spel.

Na een geconcentreerde warming-up en het voorstellen van de teams begint om 20.45 uur dan eindelijk de wedstrijd.

Het hoorbare (toeters en trommels) meegereisde publiek uit Houten ziet hun ploeg in korte tijd op een ruime achterstand komen.Na 11 minuten in de 1e helft heeft de ploeg van Rick Louw al 9 mislukte acties achter de rug en gaat de 6-1 via het blok van Jorick de Bruijn alsnog achter Rens van Kregten.Het enige doelpunt voor Houten tot dan toe is een loepzuiver afstandsschot van Jelmer Schaap.Dan lijkt Houten wakker en begint aan een enorme inhaalslag. De looplijnen van de lange en sterke schutters van DFS Arnhem worden verstoord en de offensieve dekking dwingt DFS om ver buiten de 9 meter af te ronden.Na ongeveer 17 minuten in de eerste helft is de achterstand helemaal weggewerkt en is het 8-8 en voorkomt een ijzersterke dekking een score van DFS Arnhem en een schot van de thuisploeg gaat hoog over. Doelman Peter Kwant heeft geen schijn van kans op de break-out van Thies Berendsen en ziet Osvaldo Gomes na een time-out zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op achterstand komen, 8-9.De werklust van beide ploegen is hoog, het baltempo idem dito en de beleving geweldig.De scheidsrechters zijn zeer actief en alert, er ontgaat hen niet veel en zij voelen het belang van de wedstrijd heel goed aan.Na 24 minuten bij een stand van 11-11 is het Jarn van Gool die eindelijk een eerste score achter zijn naam zet, 11-12. Rens van Kregten heeft dan een redding maar kan Houten niet profiteren door balverlies. DFS Arnhem lijdt ook balverlies en is er een korte adempauze omdat de vloer gedweild moet worden.Met nog 4 minuten op de klok komt een bal op de voet bij een speler van DFS Arnhem en kan Jarn van Gool door het berkregen balbezit het verschil op 2 zetten.Er volgt een tijdstraf voor de Arnhemmers maar Houten is te gehaast met de afronding en gaat deze kans verloren. In een volgende poging weet Jorick de Bruijn, Stijn Hoefnagels te bereiken aan de cirkel en hij scoort het 14e doelpunt voor Houten.Er zijn dan nog 33 seconden te spelen maar de thuisploeg verspeelt deze kans en weet Houten een achterstand van 6-1 om te zetten in een 11-14 voorsprong.Peter Schoenaker scoort het 1e doelpunt na rust, zijn 4e en het is 12-14.Houten laat echter geen steken vallen en de werklust in de dekking is onverminderd hoog.Het is bij beide ploegen zoeken naar de ruimte en geen kans blijft onbenut.Bij DFS Arnhem is Ruben Moerkerk onder lat gekomen en bij Stipt Payroll Houten is Job Reumer binnen de lijnen gekomen, maar moet na 7 minuten het veld verlaten na een tijdstraf en komt Houten in ondertal en de stand is 14-17.Rens van Kregten weet tot tweemaal een inzet te keren maar kan Sofiane Rouma het verschil terug brengen naar 2, 15-17. Ook de 16-17 komt van zijn hand en na een akkefietje volgt er een tijdstraf voor zowel een speler van Houten als Arnhem.Een 7- meter na een overtreding op Stijn Hoefnagels geeft Houten lucht, Thies scoort vanaf de 7-meterlijn de 16-18.Na 14 minuten in de 2e helft komt Arnhem op 1 punt, 18-19 maar Jorick de Bruijn weet met een prima actie de 18-20 op zijn naam te zetten en volgt er een tijdstraf voor DFS Arnhem.In eerste instantie kan Houten deze overtalsituatie niet benutten maar even later kan Jarn van Gool Stijn Hoefnagels bereiken en hij brengt de stand op 18-21.

Dan denk je dat je er bent maar niets is minder waar. Het is een wedstrijd tussen de koplopers en dat is een waar woord. Koplopers. Vanavond is het alles of niets en iedereen gaat er vol voor en de doelpunten vallen om en om en als je een steek laat vallen volgt direct een afstraffing en zo is het na 20 minuten 21-22 na een prachtig doelpunt van Pascal Lucassen en komt Christian van Denderen bij Houten in de ploeg.Bij een stand van 22-24 mist de thuisploeg een 7-meter en doelman Harmen Voogt wordt toegejuicht.

Met nog 6 minuten op de klok is de voorsprong voor Houten 2 scores, 23-25.Houten komt echter in ondertal en ziet DFS Arnhem kans om op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong te komen, 26-25. Dani Blom is de doelpuntenmaker en de spanning stijgt want gaat Houten dan toch ten onder?Osvaldo Gomes ziet zijn ploeg een overtreding maken en in overtal schiet Jarn van Gool de gelijkmaker binnen.Een vrije doelkans voor DFS Arnhem gaat naast en de Houtenaren halen opgelucht adem.Rens van Kregten heeft een geweldige redding en bij 29.12 volgt er een time-out.Nu moet Houten met een plan komen en dat plan werkt.

Een vrije doelkans van Thies Berendsen, bestraft met een 7-meter, brengt Houten middels Jarn van Gool op een 26-27 voorsprong en mag DFS Arnhem daar nog naast komen met 26 seconden op de klok.Een benutte time-out en een uitgevoerde aanval brengt geen score en Houten gaat met 2 punten naar huis.Een sportieve wedstrijd op het scherpst van de snede.De ontlading is groot, felicitaties aan Rick Louw, Remko Thiers en de spelersgroep.Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan en aanstaande zaterdag spelen de heren thuis tegen Smezo/ BFC dat een gelijk spel behaalde tegen Hellas.De wedstrijd is om 20.15 uur in THE DOME.De heren kunnen uw steun gebruiken, komt allen!

Scores:Berendsen(10), Bradley van den Broek(1), Jorick de Bruijn(2), Christian van Denderen, Luuk van Engelen(1), Jarn van Gool(8), Stijn Hoefnagels(4), Rens van Kregten, Floor Lanphen, Wouter Pronk, Job Reumer, Jelmer Schaap(1), Harmen Voogt, Ivar van der Voorn.