The DOME

Ruststand 11-10

Eindstand 25-21

Scheidsrechters Sven en Sebastiaan Spetter

De handballers van Stipt Payroll Houten boekten zaterdagavond een vrij eenvoudige overwinning op de rode lantaarndrager Arbo Rotterdam Handbal/HARO

Gezien de rust -en eindstand zou je kunnen vermoeden dat het een spannende wedstrijd zou zijn maar in wekelijkheid is Houten geen moment in gevaar geweest.

De sporthal is redelijk gevuld met zowel supporters van Houten als van Rotterdam.

Beide teams kunnen ruim de tijd nemen voor hun warming-up en zowel trainer/coach Danny Baijens als Rick Louw maken daar dankbaar gebruik van.

De heren scheidsrechters Sven en Sebastiaan Spetter afkomstig van DOS’80 uit Heesch fluiten vanavond hun eerste heren Eredivisiewedstrijd maar maken een ontspannen indruk wanneer zij de mooie sporthal van Handbal Houten bewonderen.

Na de muzikale intro waarbij je, je in een gondel van de Efteling waant begint het voorstellen van de teams en de heren scheidsrechters fluiten om 20.15 uur voor het beginsignaal.

Bij Stipt Payroll Houten is het Floor Lanphen die de rest van het seizoen de opengevallen plaats van de geblesseerde Riemer van Markus gaat opvullen en heren2 vaarwel heeft “moeten” zeggen en in de opbouw zien we younster Joep Voermans die met zijn 1.98 m de langste veldspeler is aan de kant van onze jongens maar vandaag ook de jongste.

Thies Berendsen vervuld samen met Job Reumer de overgebleven opbouwplaatsen terwijl diezelfde Job Reumer samen met Jorick de Bruijn wisselt in de aanval/dekking.

Dan hebben we nog Luuk van Engelen die vandaag, vooral in de 2e helft, een wereldpartij speelt en mij doet denken aan de doelpuntenmachine van FC Utrecht, seizoen ‘86/’87, Erik Willaarts.Stijn Hoefnagels is het vertrouwde gezicht aan de cirkel.

Onder de lat “good old” Harmen Voogt en ook vandaag is zijn bezieling en inzet weer 100% en daar kun je alleen maar van genieten.

Dat is de basis waar Rick Louw vandaag mee gaat starten en bij Danny Baijens ligt het degradatiespook op de loer en zullen zijn jongens eveneens vol aan de bak moeten.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd komt op naam van Job Reumer en vliegt de eerste doelpoging van HARO op de lat, verspeelt Houten in de tegenaanval de bal en kan Harmen Voogt de inzet van de Groenen keren.

Middels een snelle tegenaanval scoort Thies Berendsen de 2-0 en volgt er wederom een redding van de doelman van Houten.

Floor Lanphen die de kans heeft op de 3-0 komt niet verder dan doelman Christ Jan Franken die een prima wedstrijd keept bij de uitploeg.

HARO scoort de 2-1, met een afstandsschot legt Joep Voermans de 3-1 in het net, het aftasten lijkt voorbij en nu gaat het beginnen.

Wie mee was naar de wedstrijd in Rotterdam weet nog maar al te goed dat Houten daar de hele wedstrijd in de problemen zat en pas in de laatste seconde de winst behaalde.

Vandaag zal dat anders moeten want Rick Louw heeft zijn ploeg niet voor niets aan de kop van de Eredivisie gebracht.

Floor Lanphen scoort de 4-1, HARO maakt er 4-2 van en middels een afvallende bal valt ook de 4-3 en HARO sluit aan.

Thies Berendsen scoort zijn 2e treffer en na een prima pass van Joep Voermans maakt Floor Lanphen er 6-3 van heeft Harmen Voogt een redding op een vrije doelkans van de Rotterdammers.

Dan volgt er een serie met stops, aanvallende- en technische fouten en kunnen de Rotterdammers, na krap een kwartier in de wedstrijd op gelijke hoogte komen, 7-7.

HARO speelt met lange aanvallen en legt er een hoog tempo in, het is schuiven en praten in de dekking van onze jongens.

Na 2 schoten in het blok van HARO moet er een speler van datzelfde HARO naar de kant met een tijdstraf en kan Luuk aanleggen voor een schot maar keeper Christ Jan Franken weet dat te voorkomen en is het eindelijk Job die na een aantal pogingen de 8-7 en de 9-7 op zijn naam zet.

Bij Houten komt Jelmer Schaap binnen de lijnen en hij is met zijn lengte en postuur niet te missen. Hij heeft zijn oude ploeg Achilles Apeldoorn verlaten om bij Houten te proeven aan een hoger niveau en doet er alles aan om dat doel te bereiken.

Ondanks dat Houten de bovenliggende partij is kan de voorsprong niet worden uitgebouwd, in plaats daarvan is het met nog 6 minuten op de klok gelijk 10-10, mede door wederom technische en aanvallende fouten aan Houten zijde maar dan valt een tijdstraf voor HARO, volgt er een 7-meter die achter doelman Christ Jan Franken valt en weet de doelman van Houten een 7-meter van HARO te keren en gaat Rick Louw met een kleine voorsprong de rust in, 11-10.

De heren scheidsrechters die eveneens een topprestatie willen leveren maken dankbaar gebruik van deze pauze. Zij hebben een vermoeiende eerste helft achter de rug en is het leuk om te zien dat zij een wedstrijd van leeftijdsgenoten op een goede manier kunnen leiden.

De tweede helft begint goed voor de Rotterdammers. Het 1e schot is meteen de gelijkmaker maar direct daarna is het Luuk van Engelen die aan zijn voortreffelijke serie van vijf begint.

Jorick de Bruijn die in de aanval opduikt voorziet Stijn Hoefnagels van een pass en hij balanceert als geen ander op het randje van de cirkel.

Bij een stand van 13-12 sleept Joep Voermans een 7-meter uit het vuur maar deze ziet Houten gestopt en kan Harmen Voogt, na een vangbal, Luuk van Engelen voorzien en dat is zijn 2e.

Ondanks slordigheden en fouten kan Houten eindelijk uitlopen naar een 16-12 voorsprong en dat is eigenlijk ook wel tijd.

Na een kwartier in de 2e helft krijgt Houten een tijdstraf maar Joep Voermans scoort net zo makkelijk zijn 3e treffer en een brede lach verschijnt op zijn gezicht, 19-14.

Danny Baijens zet een time-out in, volgt er een schot op de lat en treft een schot van Jorick de Bruijn de paal.

HARO brengt het verschil terug naar vier maar Jelmer Schaap kan met een heerlijk doelpunt de 20-15 op het scorebord zetten.

Even later heeft hij nogmaals de kans maar de keeper van HARO staat niet zonder reden onder de lat bij de Rotterdammers.

Middels een onderschepping weet Jorick de Bruijn, Stijn Hoefnagels te bereiken maar hij krijgt geen kans om zich vrij te maken dankzij een goede dekking van HARO.

Bij 20.33 volgt een tijdstraf en een 7- meter na een overtreding , scoort Job Reumer de 21-17 maar zien we Jorick de Bruijn licht geblesseerd naar de kant gaan.

Ilse en Susan kunnen zij dan eindelijk even het veld in want al die tijd was het nog niet nodig geweest om te dweilen, gelukkig maar!

Jarn van Gool die vandaag maar mondjesmaat binnen de lijnen komt scoort de 22-18 en zijn er nog 6 minuten te gaan.

Bradley van den Broek weet een bal te onderscheppen en Stijn Hoefnagels mag het afmaken maar raakt vol de onderkant van de lat en bal gaat net niet over de doellijn. Rens van Kregten die onder de lat is gekomen bij Houten weet een snoeihard schot van HARO te stoppen en weet ook nog Bradley van den Broek te bereiken maar die heeft zo’n snelheid dat hij zichzelf voorbij loopt en gaat die kans op een score voorbij.

Dan krijgt Stijn Hoefnagels een mooie kans aan de cirkel middels een pass van Jarn van Gool en hij brengt de stand op 23-19.

Het 24e doelpunt komt eveneens op zijn naam, wederom een mooie redding van Rens van Kregten en kan ons goudhaantje Luuk van Engelen de bal in een leeg doel werpen en is dat zijn 5e treffer.

Rens mag het ook nog proberen maar dat schot gaat net naast en is de eindstand 25-21 en gaat Stipt Payroll Houten wederom aan kop in de Eredivisie en voorlopig helemaal alleen omdat Hellas in eigen huis de winst heeft moeten laten aan DFS Arnhem, de tegenstander van onze jongens volgende week.

Ik stel voor dat alle spelers tenminste 2 gasten uitnodigen om naar de wedstrijd in Arnhem te komen met een handgeschreven speler ansichtkaart!