Scheidsrechters: heren Tanasescu en van Kessel

Ruststand 13-10

Eindstand 26-30
Foto; Archieffoto Hanna Koops

In deze 1e wedstrijd van de Eredivisie in het nieuwe jaar scharen slechts een tiental supporters bijeen in de Bloemhof in het altijd mooie Aalsmeer.

Kunnen onze heren de draad weer oppakken na een mooi resultaat in 2017?

Is de ploeg van Rick Louw bij machte om het altijd lastige en onvoorspelbare Aalsmeer te verslaan?

Rick Louw kan beschikken over een fitte selectie, en bij Aalsmeer zien we een complete groep in de warming up.

De kleine groep Houten supporters die de weg naar de sporthal hebben gevonden zien om 15.00 uur het beginsignaal van de heren scheidsrechters die Aalsmeer direct op een 7- meter weten te trakteren en de toon is gezet.

Middels aanjager Luuk Obbens komt Aalsmeer op een 1-0 voorsprong.

Aalsmeer kan, gezien haar 9e plaats op de ranglijst, niet al teveel punten laten liggen en zal er vandaag alles aan doen de winst in eigen huis te houden.

De heren scheidsrechters laten in de beginfase van de wedstrijd niet veel aan de fantasie over en de gele kaarten, tijdstraffen en 7-meters zijn niet van de lucht en bij een stand van 5-3 neemt Aalsmeer een time-out.

Het spel van Houten is traag en neigt naar “walking handbal”, en Rick Louw heeft dankzij een time-out van Aalsmeer de kans om zijn mannen tot de orde te roepen c.q. wakker te schudden.

Aalsmeer komt direct na de time-out op een 3-6 voorsprong maar dan ziet Houten in een korte tijd de kans om aan te sluiten tot aan de 7-7- maar dan is het toch weer Aalsmeer dat een tandje bijzet en een voorsprong neemt bij rust van 13-10.

De tweede helft tapt Houten uit een ander vaatje en komen onze mannen veel beter in de wedstrijd.

De aanvallen worden bredere opgezet, de hoeken benut, snelle aanvallen en tegenaanvallen en dat levert meer ruimte op voor de opbouwers van afstand en in een tegen een situaties.

Als doelman Rens van Kregten dan ook nog schoten gaat stoppen vanuit vrije doelkansen kan Houten eindelijk aansluiten.

In overtal valt de gelijkmaker 18-18 en vervolgens vallen de scores om en om.

Halverwege de 2e helft komt de ploeg van Rick Louw en Remko Thiers op een eerste voorsprong 21-22 en maakt Aalsmeer nog eenmaal gelijk 22-22 maar dan grijpt Houten haar kans en loopt uit naar 22-26 en zijn de rollen omgedraaid.

Het is in de slotfase van de wedstrijd dat Houten de wedstrijd kan beslissen en doet dat ook en wint uiteindelijk met 26-30 en mag Rick Louw zijn handen dichtknijpen en is iedereen blij met deze moeizame maar nuttige overwinning.

Scores: Thies Berendsen(7),Jorick de Bruijn(3), Luuk van Engelen(3),Jarn van Gool(4), Stijn Hoefnagels(5),Rens van Kregten(K), Floor Lanphen, Job Reumer(7), Jelmer Schaap(1), Rogier Teeuwissen, Joep Voermans, Harmen Voogt(K)

Komende zaterdag spelen de heren thuis en hopen de mannen op een volle bak want ook hier kunnen zij uw steun goed gebruiken!