Scheidsrechters Gideon Broekhuizen en Sonja Borregana-Huiskens

Dinsdagavond de wedstrijd “voorronde Beker” op het programma.

Tegenstander EHC uit en in Leidschendam, uitkomend in de eerste divisie.

EHC staat voor Eridos H.I.O.S. Combinatie en is ontstaan vanaf 1948 uit verschillende samenvoegingen.

Aangezien ikzelf ook uit die periode stam schaam ik mij diep dat ik tot op heden nog nooit van deze vereniging had gehoord.

De heren van EHC staan onder de bezielende leiding van trainer/coach René van Mulken.

Deze trainer heeft een behoorlijke staat van dienst met o.a. verenigingen als Hellas, Hermes, Volendam.

Dit seizoen trainer/coach van de mannen van EHC tegen ons Houten met trainer/coach Rick Louw.

De wedstrijd:

De tribune was zeker niet afgeladen om de thuisploeg naar een overwinning te zingen.

Een klein groepje supporters uit Houten had de weg naar de sporthal gevonden en zagen een

prima wedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd was het even aftasten maar Houten wist de wedstrijd in eigen hand te houden.

EHC wilde er eveneens echt voor gaan, zeker met de winstpartij tegen Hercules van afgelopen weekend in het achterhoofd liepen met prima scores en een hard werkende 6-0 dekking goed mee op.

Het spel van Houten is zeker niet alleen maar simpel want EHC weet menige break-out van de Houtenaren te onderscheppen.

Tot aan de 9-9 en daarna is het Houten dat middels haar dekking, systemen, lanceren van opbouwers en individuele acties met een voorsprong gaat rusten 11-14.

Bij Houten komen een aantal spelers niet of nauwelijks binnen de lijnen en vooral in de 2e helft zijn het de younsters die zich mogen laten zien.

Halverwege de 2e helft kan René van Mulken ook al zijn spelers speeltijd geven.

Er vallen toch ook nog een behoorlijk aantal tijdstraffen en bij sommigen ligt daar wel “onhandigheid” aan ten grondslag.

Na 10 minuten in de 2e helft kan EHC middels een 7-meter haar 14 e doelpunt scoren en is het inmiddels 14-22.

Het snelle spel van Houten en de soms snoeiharde schoten op doelman Niek Voorwijn van EHC geven de thuisploeg geen kans meer.

De technische foutjes in de aanval en het daarbij behorende balverlies is de nekslag.

Ook in ondertal weet Houten haar scores door te zetten en loopt de wedstrijd naar het einde en brengt de eindstand op 21-36.

Sportieve wedstrijd onder goede leiding van het scheidsrechter koppel en Stipt Payroll Houten houdt het zicht op de Beker.

Thies Berendsen, Bradley van den Broek, Jorick de Bruijn(3), Luuk van Engelen, Rowan Hilbers(4),Rens van Kregten(K) Stijn Hoefnagels(4),Riemer van Markus(2), Job Reumer(7) Jelmer Schaap(4), Rogier Teeuwissen(4), Joep Voermans(7), Harmen Voogt(K)