THE DOME HOUTEN

Scheidsrechters: heren Tanasescu en van Kessel

Ruststand 18-14

Eindstand 30-30

De wedstrijd tussen Stipt Payroll Houten en DFS Arnhem werd 100% genieten van een waar spektakel.

60 minutenlang deden de ploegen niets voor elkaar onder waarbij de ploeg van Rick Louw de 1e helft aan het langste eind trok.

De mannen van Osvaldo Gomes zijn lijstaanvoerder met 8 punten uit 5 wedstrijden.

Houten staat op een 3e plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden direct achter OCI-LIONS2, die slechts 6 scores voorsprongen hebben op doelsaldo.

De heren scheidsrechters fluiten, na alle verwennerijen in de week van de scheidsrechter, om 20.15 uur voor het beginsignaal.

Na een valse start van Houten nemen de Arnhemmers in de beginfase van de wedstrijd het voortouw en komen via de 0-1 op een 2-3 voorsprong.

Middels hard werken in de dekking weet Houten de wedstrijd naar zich toe te trekken en weet na een gelijke stand van 5-5 langzaam maar zeker een voorsprong uit te bouwen.

Na 16 minuten in de 1e helft is de stand 10-8.

De lange en sterke op elkaar ingespeelde opbouwers van DFS Arnhem hebben moeite met de dekking van de thuisploeg en bij een stand van 11-9 is het de uitploeg die gebruik maakt van een time-out. Er zijn dan 19 minuten gespeeld.

Beide ploegen strijden voor elke bal en het publiek kan genieten van de inzet en mooie aanvallen en uitgespeelde kansen.

De Arnhemmers geven niet op en haken weer aan tot de 12-11.

Er zijn dan nog 8 minuten te gaan in de 1e helft.

Bij een stand van 16-14 weet Houten op slag van rust in overtal uit te lopen naar een 18-14 voorsprong.

Na rust begint Houten in een overtalsituatie in balbezit en Houten scoort de 19-14.

De doelman van Houten weet een inzet van de Arnhemmers te keren maar zij blijven in balbezit en scoren de 19-15.

Rick Louw ziet dat zijn ploeg heerlijk in de wedstrijd zit en er is geen vuiltje aan de lucht.

Na krap 6 minuten in de 2e helft volgt er wederom een tijdstraf voor de uitploeg en loopt Houten uit naar een stand van 22-16.

Dan volgt er na 9 minuten in de 2e helft ook een tijdstraf voor de Houtenaren en een zwakke periode volgt.

Een 2e tijdstraf , schoten gaan naast of over en tot overmaat van ramp een 3e tijdstraf voor Houten.

De mannen van Osvaldo Gomes ruiken hun kans want met een man meer hebben de lange opbouwers alle ruimte en zoniet hebben zij altijd nog een mogelijkheid naar de eerste-lijn-spelers.

DFS Arnhem komt terug tot aan de 22-19 en trainer/coach Rick Louw neemt een time-out.

Houten krijgt lucht want bij DFS Arnhem volgt nu een tijdstraf en Houten scoort de 23-19.

Nu is het zaak om de concentratie vast te houden maar kansen worden niet afgerond en

zo voorspoedig als het voor Houten verliep zo moeizaam gaat het nu en fouten/problemen stapelen zich op.

In ieder geval vecht Arnhem zich helemaal terug in de wedstrijd en als Houten dan een prachtige vlieger niet weet af te ronden weten de Arnhemmers aan te sluiten tot de 24-23 en is de spanning helemaal terug.

En als het dan mis gaat, gaat het goed mis, heeft Houten balverlies en scoort de uitploeg de gelijkmaker 24-24.

Er volgt een periode van scores om en om en allen weten vandaag is het alles of niets.

Houten weet met haar laatste adem nog eenmaal op een voorsprong te komen van 3 doelpunten, 29-26, maar met 26.43 min. op de klok en een tijdstraf voor Houten komt Arnhem dichterbij en weten aan te sluiten tot 30-29.

Bij 29.17 en een overtreding op de thuisploeg neemt trainer/coach Rick Louw een time out.

Houten verspeelt die laatste kans en weet Arnhem in de laatste seconden middels een snoeihard schot de gelijkmaker binnen te schieten.

30-30.

In 60 minuten zuivere speeltijd, 60 goals spektakel.

De ploegen gaan de punten delen, een wedstrijd met alle elementen van het handbal maar uitgespeeld in een sportieve sfeer onder de bezielende leiding van de heren scheidsrechters