Nieuws

Nieuwjaarstoespraak voorzitter Renk Vermeulen

10 januari 2017 door Norbert Herremans
www.handbalhouten.nl
Afgelopen zondag 8 januari was de Nieuwjaarsbijeenkomst in The Dome. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er geklonken op het nieuwe jaar. Degenen die het gemist hebben, kunnen hier de nieuwjaarstoespraak van Renk teruglezen.

"Beste mensen van Handbal Houten,
 
Het is al weer 2017. Anders dan anders dit jaar een nieuwjaarsborrel.
Eigenlijk omdat we dit jaar voor het eerst het Arnold den Hartog toernooi voor de jeugdteams hebben gehouden. Een mooi initiatief vanuit het sportcentrum waarmee we tevens ons afgelopen jaar ontvallen erelid Arnold den Hartog eren.
Geweldig dat er zoveel mensen naar The Dome gekomen zijn om misschien gelijk een wedstrijd van vandaag mee te pikken, maar ook zijn gebleven om met iedereen te toosten op 2017. En laten we daar maar eens mee beginnen; namens het bestuur van Handbal Houten wens ik iedereen vooral gezondheid, fitheid en een geweldig voorspoedig 2017 samen met de uw dierbaren.
Laten we ons bewust zijn dat dát het allerbelangrijkste is in het leven. PROOST!
 
Dan Handbal Houten; waar staan we voor in 2017.
We zijn financieel en sportief een gezonde vereniging. We kunnen ons gelukkig prijzen met een flinke aanwas aan nieuwe leden. In de zomer van 2016 hebben er veel leden afscheid van Houten genomen. Een dusdanig aantal dat ons best zorgen heeft opgeleverd. Maar vanaf september, met 198 leden op de lijst, zijn we inmiddels gegroeid naar 224. Een stijging van 13%. We zien dat met name de jongste jeugd voor deze aanwas zorgt en dat is mede dankzij de prestaties van ons Nederlands damesteam, maar zeker ook door de mond op mondreclame die de leuke trainingen die de trainers van onze jongste jeugd iedere week weer aanbieden. En niet te vergeten de jeugdcommissie, die in 2017 voor een paar leuke activiteiten gaat zorgen. Een super enthousiaste club mensen die alles uit de kast haalt.
 
Sportief resultaat is er ook in de competities. Van de 16 in competitie zijnde teams, staan er (per 1 januari dan) 13 op de 4de plaats of hoger. Al onze HS teams, DS2, de HA en HB, MC2 en de E3 staan 4de in hun competitie. De jongens C1, D1 en E2 staan op de derde plek, de D1 en de E2 zelfs tweede. Is dat resultaat dan het belangrijkste? Het helpt, ook al is je team niet prestatiegericht, om te ervaren mee te doen in jouw competitie. Dit levert energie op, en positieve energie is waarom sport bestaansrecht in algemene zin bestaat. Dat geldt voor tijdens de wedstrijd, maar ook daar omheen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen vanuit zijn beste intentie onze vereniging een warm hart toe draagt. Dat niet altijd alles gaat zoals jij wilt, dan hoort daarbij. Maar iedereen, doet zijn stinkende best er samen wat moois van te maken.
 
Zijn we overal al tevreden over? Nee, zeker niet. Er is nog heel veel te verbeteren binnen onze vereniging. Maar stap voor stap komen we verder.
Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan een aantal zaken die we binnen de vereniging anders wilden organiseren. Niet alleen beter, maar ook vooral ook om de ontwikkelingen in de tijd te kunnen volgen. Een voorbeeld hiervan is onze teambegeleidersapp. Handbal is wat ons bindt, vrijwilligers zorgen dat het mogelijk is. En op hoe meer schouders dit gedragen wordt, hoe mooier het is. Die teambegeleidersapp zorgt ervoor dat we meer leden en ouders bereiken en we een beroep doen op die mensen om 1 of meerdere activiteiten te helpen organiseren zonder direct 3 jaar in een commissie te zitten oid. Dit past wat ons betreft meer in deze tijd, waarin we het allemaal druk hebben. Een mooie eerste test hebben we gedaan met de oliebollenactie. Een wederom succesvolle actie met vanuit de respons in de teambegeleidersapp mensen die aangeboden hebben om met deze activiteit te helpen. Nice!
Die oliebollen overigens waren volgens de mensen die bakten beter dat de AD Nr.2 in IJsselstein. Ik stel voor dat we volgend jaar gewoon meedoen met de test ;-).
Een ander voorbeeld is de nieuwe website. We hebben al aangekondigd dat we die vandaag gaan lanceren. Onze nieuwe webmaster Rainier Meuken zal jullie zo meenemen in wat de achtergrond van deze website is, en natuurlijk, hoe die er uitziet. Rainier en Norbert hebben gigantisch veel werk verzet om op tijd te kunnen opleveren en dat is fantastisch gelukt. Maar voor we naar de nieuwe website gaan kijken, willen we graag onze vorige webmaster in het zonnetje zetten. Ronald, jij hebt ervoor gezorgd dat we vele jaren de ins-en-outs van de vereniging digitaal konden vinden en achter de schermen veel werk verzet om alles draaiend te houden. We willen jou daar enorm voor bedanken.
 
Natuurlijk blijft Ronald actief op allerlei andere fronten, maar de verantwoordelijkheid voor de website gaat nu naar Rainier. Rainier, aan jou het woord om ons mee te nemen in de mogelijkheden en de lancering van de nieuwe website en de clubApp van Handbal Houten."

www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl

 
www.handbalhouten.nl
Na vier seizoenen verlaat ook Harmen Voogt The Dome/Handbal Houten. De 35-jarige goalie hangt zijn toque nog niet aan de wilgen, maar… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Afgelopen seizoen speelde een wel heel bijzondere speler bij The Dome/Handbal Houten: Noelvis Roblereve. De 1.88 meter lange en 90 kg… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Eerder blikten wij met Hennie van der Vaart terug op afgelopen seizoen. In dit laatste deel van het drieluik kijken wij met hem naar de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Handbal Houten heeft de technische staf voor de Herenselectie van komend seizoen rond. Freek Gielen is trainer/coach voor Houten 1, de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven