Nieuws

Handballers Houten stunten zich door debuutseizoen

13 oktober 2019
www.handbalhouten.nl
The Dome/Handbal Houten won zaterdag met 32-27 van Volendam. Na zege nummer drie in de BeNe-League groeit het vertrouwen in een stunt.

Kanonnenvoer zou Houten zijn in de BeNe-League. De ploeg van Rick Louw werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de eredivisie, maar zou op het allerhoogste niveau ongetwijfeld niet opgewassen zijn tegen het handbalgeweld van gevestigde Nederlandse en Belgische topploegen. De 24-28 zege in het openingsweekeinde bij landskampioen Aalsmeer was een mirakel voor de eeuwigheid, de 38-37 overwinning op Sporting Pelt eind september een mooi cadeautje voor het thuispubliek.

Tussen die twee winstpartijen in verloor Houten drie keer en vorige week ging de ploeg in België met 40-21 ongenadig hard onderuit tegen Visé.

Vraag
Waren die nederlagen een logisch gevolg van het kwaliteitsverschil of kon het team van Louw toch meer dan gedacht? Met die vraag ontving Houten zaterdagavond Volendam van oud-Houten-coach Hans van Dijk. De Volendammers, tussen 2010 en 2012 drievoudig kampioen van de BENE-League, kwamen naar sportcentrum The Dome met evenveel punten als Houten: vier.

Sonni de Jonge
Voor rechteropbouwer Sonni de Jonge was het een speciaal duel. De inwoner van Amsterdam speelde, voordat hij in 2018 naar Houten kwam, een seizoen voor de Volendamse ploeg. ,,Ik sprak voor de wedstrijd een paar oud-ploeggenoten. Zij zagen er behoorlijk tegenop om hier te spelen”, aldus De Jonge, die in de openingsfase de 2-1 en 3-2 voor zijn rekening nam. Beide ploegen gaven elkaar aanvankelijk geen duimbreed toe en pas na twintig minuten nam Houten - toch wel verrassend - enige afstand. Vier punten was het maximale verschil, vooral dankzij middenopbouwer Thies Berendsen, wiens doelpogingen vrijwel allemaal een treffer opleverden. De gasten vochten zich echter terug en na rust lagen zij ineens op winstkoers. Nu was het de beurt aan de thuisploeg om karakter te tonen.

,,Ik bleef in een overwinning geloven”, zei De Jonge. ,,Wij hadden veel power in de dekking en gingen meer dan Volendam écht voor de winst. Dat heeft ons vandaag de zege opgeleverd.”

De geboren Drent had in de tweede helft met vier treffers een belangrijk aandeel in het resultaat, maar de ploeg mocht ook Harmen Voogt bedanken. De doelman kwam de laatste twintig minuten in het veld voor Rens van Kregten en was nauwelijks te passeren. Houten kon het zich zelfs permitteren om drie strafworpen te missen - achtereenvolgens Berendsen, Tobias Marx en Noelvis Robles Reve - zonder schade op te lopen. Want het duel bleef lang spannend, maar in de slotminuten liep de thuisploeg steeds verder weg van Volendam.

Onverwacht
En dus staat de teller na dit weekeinde op drie overwinningen in zeven competitiewedstrijden. Een onverwachte score, vindt ook De Jonge. ,,Elke week zestig minuten knallen is nog te veel gevraagd, maar geen enkele club kan ons nu nog onderschatten. Onze doelstelling blijft echter hetzelfde: ons handhaven zou een enorme stunt zijn.”

Maar toch, stiekem groeit bij Houten het vertrouwen in een verrassend debuutseizoen in de BeNe-League.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad, 13 oktober
Martin Veldhuizen 13-10-19
Foto: Sonni de Jonge in actie voor Houten tegen Kras Volendam. © Foto Ruud Voest


 
www.handbalhouten.nl
Vandaag vond de bekerloting plaats. In The Dome treft The Dome/Handbal Houten op 20 februari Lions 1. Noteer maar vast in je agenda… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Bondscoach Edwin Kippers heeft Sjuul Rutten en Wouter Pronk van The Dome/Handbal Houten uitgenodigd voor een trainingsstage van 20 tot… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Heb jij al een lot gekocht van de HandbalNL verenigingsloterij? Loten zijn tot en met 20 januari te koop en 22 januari is de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Op deze tweede dag van het nieuwe jaar wordt er alweer gehandbald! Vandaag en morgen speelt onze jeugd op het door The Dome… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven