Nieuws

Sensationeel debuut Handbal Houten in BENE-League!

01 september 2019
www.handbalhouten.nl
The Dome/Handbal Houten heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de BENE-League te beginnen met een overwinning. Landskampioen en bekerwinnaar Green Park/Aalsmeer werd op vreemde bodem brutaal met 24-28 aan de kant gezet. Bij rust stond Handbal Houten met maar liefst negen punten voor.

"Niet normaal, niet normaal", stamelt speler Stijn Hoefnagels na de stunt. De man met rugnummer 8 weet amper wat uit te brengen, "Ik zit nog helemaal in de adrenaline." Als Hoefnagels weer woorden heeft gevonden gaat hij verder: "Dit is een teamprestatie van jewelste. We staan negen goals voor bij rust. In de tweede helft komen ze zelfs gelijk, maar daarna lopen we toch weer weg." 

DAVID TEGEN GOLIATH
Handbal Houten promoveerde vorig seizoen met overmacht naar de BENE-League nadat het kampioen was geworden van de eredivisie. De ploeg hoopte er een wedstrijd van te kunnen maken tegen het grote Aalsmeer waarvan de prijzenkast uit haar voegen barst. Aalsmeer werd afgelopen seizoen landskampioen, won de beker en schreef afgelopen weekend de supercup nog aan haar erelijst bij. 

Wat zaterdagavond in Sporthal De Bloemhof gebeurde moet je gezien hebben om te geloven. Na een gelijk opgaande openingsfase liep Houten ineens uit. Enerzijds onderschatting van Aalsmeer en anderzijds een ijzersterk strijdplan en vechtlust van Houten. Toen Aalsmeer in de gaten kreeg wat er aan de hand was keek het al tegen een forse achterstand aan. Zo fors dat het in de tweede helft de tanden stukbeet op de massaal teruggetrokken linies van de ploeg van trainer Rick Louw. 

"Het was fantastisch. Veel meegereisde fans vanuit Houten. Die hebben ons in de tweede helft zeker door een hele moeilijke fase getrokken", glundert Louw direct na de wedstrijd, "Ik wist niet wat me overkwam in de eerste helft. En aan de andere kant ook wel, want het team deed precies wat we hadden afgesproken."

In de slotfase kwam Aalsmeer angstvallig dichtbij. De ploeg van de Vleutense trainer Bert Bouwer kwam zelfs langszij. Maar Houten bleef geduldig spelen en wist het verlossende gaatje te slaan. 

Voor de wedstrijd zinspeelde Louw al op een verrassing van zijn ploeg ergens dit seizoen. Dat het meteen de eerste wedstrijd, bij de zwaarste Nederlandse tegenstander al zou gebeuren had hij niet voor mogelijk gehouden, "We moeten heel realistisch zijn. Dit zijn echt bonuspunten, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. De jongens moeten echt hun koppie erbij houden, maar voor nu mogen ze best even genieten." Handbal Houten kan in ieder geval met vertrouwen uitkijken na de eerste thuiswedstrijd komende zaterdagavond in de eigen Dome tegen het Belgische Handbal Tongeren.

Bron: RTV Utrecht, 31 augustus


 
www.handbalhouten.nl
Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! Wat een bizar jaar is dit ook voor jullie. #respect Heel veel succes met wat jullie ook gaan… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Dinsdag 2 juni is er met een grote groep spelers en een gedeeltelijk vernieuwde staf “ afgetrapt “ in The Dome. Een op alle… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Ook bedanken wij trainer/coach Rick Louw en teammanager Remko Thiers voor hun inzet voor The Dome/Handbal Houten. Rick en Remko kwamen… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Na vier seizoenen verlaat ook Harmen Voogt The Dome/Handbal Houten. De 35-jarige goalie hangt zijn toque nog niet aan de wilgen, maar… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven