Nieuws

Provincie Utrecht is terug!

28 april 2019
www.handbalhouten.nl
Na de zomer schitteren de geel-zwarten van Handbal Houten in de BENE-League. In Handbal Inside Magazine nummer 9 een interview met Dick Jacobs. “Het doel is dat de club een functie in de regio krijgt en Utrecht weer een handbalprovincie van formaat wordt. We moeten er alles aan doen om op te vallen, zodat de handbalsport in de regio kan blijven groeien.”

Lees het hele interview hieronder:


Dick Jacobs is een nieuwe visionair in de Nederlandse handbalwereld. De ondernemer heeft Houten in een paar jaar tijd naar voren geduwd. “Ik heb de oprichting van de club, zo’n 32 jaar geleden, nog meegemaakt. Met een paar maatjes van het Utrechtse UD kwamen we bij Houten terecht. We hebben jaren op afdelingsniveau gespeeld. Toen ik zelf een stapje terugdeed en bestuurlijke taken op me ging nemen vond ik het tijd voor meer”, opent Jacobs het gesprek.

Met UD kwam Jacobs uit in de eerste divisie. Hij is een liefhebber van de sport. “Het is een fantastisch mooi spelletje”, gaat Jacobs verder. “Vooral wanneer het op hoog niveau wordt uitgeoefend. Snelheid en kracht gecombineerd. Zo ben ik al een keer of tien naar de Final4 van de Champions League geweest. Dat is genieten.”

Stoppen
Met lede ogen zag Jacobs aan dat de handbalwereld werd ondergesneeuwd in de provincie Utrecht. “Ik vond dat daar iets aan gedaan moest worden. Toen ben ik me bij Houten gaan bemoeien met veel zaken. Met als doel te kijken of we hogerop zouden kunnen komen. Zodat Utrecht weer mee kon doen.”

Oud-international Hans van Dijk werd aangesteld als hoofdtrainer. “We hebben de nodige sponsors erbij gezocht. Zo kun je spelers een beetje faciliteren. Dan gaat er iets groeien. Toen we promoveerden naar de eerste divisie en het ging draaien was stoppen, of half werk leveren, geen optie meer”, lacht Jacobs.

Sponsoringsplan
Zeven jaar verder is Houten, dat wordt gecoacht door Rick Louw, gepromoveerd naar de BENE-League. De ploeg onderging meerdere metamorfoses. Topspelers uit de eredivisie werden overgehaald naar Houten te komen. “We krijgen wel eens de stempel koopclub”, zegt Jacobs. “We zijn iets moois aan het opbouwen in de provincie en daarbij hoort een stukje professionalisering. De jongens moeten gefaciliteerd worden. Zo kunnen we stappen blijven maken. Daar zit een heel sponsoringsplan achter. Ik wil groot denken”.

“De doelstelling is om eens in een Europees toernooi uit te komen”, gaat de gedreven Utrechter verder. “Dat vertel ik tegen iedereen. In een grote bus naar Oekraïne. Dat is de droom. We hebben al veel laten zien en weten dat er nog meer mogelijk is. Het zou een stukje kapitaalverlies zijn wanneer we als club nú al tevreden zou zijn.”

Kansrijke stad
“Met meer dan vijftigduizend inwoners is Houten een stad met kansen. Dichtbij ‘The Dome’ worden veel nieuwe woningen gebouwd. Het helpt de vereniging groeien. Aan ons de schone taak een goede jeugdopleiding in te richten. Zo wordt Houten geen vreemdelingenlegioen en kunnen we op lange termijn meedoen in de top. Het doel is dat de club een functie in de regio krijgt en Utrecht weer een handbalprovincie van formaat wordt”, droomt Jacobs verder.

Na de zomer schitteren de geel-zwarten in de BENE-League. “Daar zie ik soms best tegenop”, is Jacobs eerlijk. “Het is een heel grote stap. We zitten aan de onderkant en het verschil met de top kan groot zijn. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden. Twee gerichte versterkingen zullen nodig zijn. Overal in het tophandbal worden teams versterkt. Het is niet realistisch het alleen met eigen jeugd te doen. Daar moet meer begrip voor zijn in Nederland”.

Voorbeeld
“Een club als Aalsmeer heeft een prima jeugdopleiding en ook veel mogelijkheden om te trainen met een mooi programma. Daar komen spelers op af. Dat is een voorbeeld voor ons”, besluit de aanjager van de Utrechtse topclub. “Bij ons komt er een goede lichting A-junioren aan. Daar gaan we onze energie ook in steken. We moeten er alles aan doen om op te vallen, zodat de handbalsport in de regio kan blijven groeien.”

Bron: Handbal Inside Magazine, editie 9, april 2019
Foto: Fotoreza

Ga voor een abonnement op Handbal Inside Magazine naar handbaldeals.nl/magazine


 
www.handbalhouten.nl
Handbal Houten en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op zaterdag 29 februari de try-out van OldStars walking handball. Na afloop is… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Rick Louw heeft te kennen gegeven aan het eind van het seizoen te gaan stoppen als trainer/coach van The Dome/Handbal Houten. Louw is… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
In de rust van de wedstrijd van Heren 1 werden de topverkopers van de Clubactie in 't zonnetje gezet. Bobbie den Bieman (51… Meer >
 
www.handbalhouten.nl

Overlijden Eric Reumer

31 januari 2020
Geschrokken namen we kennis van het bericht dat Eric Reumer onverwachts is overleden. Eric is niet alleen een seizoen trainer/coach van… Meer >
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven