Nieuws

‘Reuzendoder’ Houten komt net te kort in kwartfinale beker

13 maart 2019
De handballers van Green Park Aalsmeer zijn doorgedrongen tot de halve finale in het bekertoernooi. De ploeg van Bert Bouwer versloeg eredivisionist Houten met 29-26. De ideale opwarmer voor het cruciale laatste BENE-League-duel aanstaande zaterdag tegen het Limburgse BEVO werd het niet. Green Park speelde in sporthal The Dome in Houten een matige partij handbal tegen de zeer gemotiveerde thuisclub die in de vorige ronde uitgroeide tot reuzendoder door BEVO de doorgang de doorgang tot de kwartfinale te belemmeren (33-29).

Gisteravond was Houten, onlangs kampioen geworden in de eredivisie, dichtbij een nieuwe stunt. De thuisploeg legde de Aalsmeerders het vuur aan de schenen. Daar leek het overigens in de eerste helft nog niet op. Na een stroeve start liepen de bezoekers na ruim twintig minuten spelen uit naar een verschil van zeven treffers (6-13). Bij het rustsignaal was de thuisclub teruggekrabbeld tot een 12-17.

Nerveus
In het begin van de tweede helft kwam Green Park in het nauw. Het ontketende Houten, gesteund door het in grote getale opgekomen thuispubliek, kwam terug tot 18-19 waarna de wedstrijd weer open lag. Green Park maakte in die fase een slordige en nerveuze indruk, duidelijk tot verbazing en ergernis langs de kant bij Bouwer. Een twee minuten straf voor Houten en onder meer een prima score van Vaidas Trainavicius, deze avond spelend met de naam Wong achter op het rood zwarte uitshirt, zorgde voor 18-22 in de 40e minuut.

Ondermaats
Het lukte de Aalsmeerders niet definitief afstand te nemen van de ambitieuze club uit de provincie Utrecht. Van de 40e tot en met de 52e minuut kwamen de bezoekers slechts tweemaal tot scoren. Houten schoot een paar keer meer raak, daarom vijf minuten voor tijd 25-26 op het scorebord. De thuisclub geloofde er door het ondermaatse spel van Green Park opeens weer helemaal in een nieuwe stunt. De zesde treffer van Robin Boomhouwer (25-28) gaf Green Park twee minuten voor het eindsignaal het beslissende zetje naar de uiteindelijke 26-29 overwinning.

Bron: Aalsmeer Vandaag 13 maart 2019

Geef aan Jantje Beton!

13 maart 2024
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kinderen… Meer >

Max, Jasper, Lucas en Bjorne van de E2 zijn aan het collecteren voor Jantje Beton in de wijk het Land. Meer >

In het kader van blessurepreventie heeft Fysio Moov een aantal weken terug ingezet op een nieuwe warming-up voor onze teams. Onder… Meer >

Aanstaande zaterdag speelt L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten haar laatste BENE-League wedstrijd van dit seizoen. Nog vóór… Meer >