Nieuws

Handbal Houten met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi

13 maart 2019
13 maart 2019 14:51 HANDBAL Roberto Cancian

De kwartfinale van het Nationale bekertoernooi is het eindstation geworden voor de handballers uit Houten. Landskampioen Green Park Aalsmeer werd het vuur aan de schenen gelegd, met 26-29 trok de favoriet toch aan het langste eind. ‘Wij hebben volle bak gespeeld maar het in de eerste helft vergooid’, baalde Stijn Hoefnagel.

Houten, dat startte met Rogier Teeuwissen, Stijn Hoefnagel en Jarn van Gool, Sonni de Jonge, Thies Berendsen, Tobias Marx en keeper Rens van Kregten, kwam via een fraaie treffer van Stijn Hoefnagel direct op voorsprong. Tot 3-3 ging het heen en weer waarna Aalsmeer, dat uit komt in de BENE League waar Stipt Houten komend seizoen ook deel van uit maakt, uit liep naar 5-8. ‘Tien minuten in de eerste helft waren van onze kant niet goed en dat kan je eigenlijk niet gebruiken tegen een team als Aalsmeer.’

Halverwege stond het in The Dome 12-17 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft gooide Stipt Houten alle schroom van zich af, zocht het brutaal de aanval en schoot het veel raak. Aalsmeer vluchtte bij een stand van 18-19 in een time-out. ‘Wij bleven dichter bij hen in de buurt dan we van tevoren hadden gedacht, twee keer komen we terug tot maar één doelpunt verschil. Je zag het ook steeds fysieker worden, maar daar moet je gewoon in mee’, lachte Hoefnagel. Op de cirkel vocht hij verbeten duels uit met tegenstander Samir Benghanem. ‘Wij kennen elkaar goed maar in het veld kunnen wij beide klootzakken zijn. Dat is prima toch.’

Bekerstunt

Een bekerstunt zat er net niet in op de dinsdagavond. Job Reumer, die af en toe het vuurtje liet oplaaien en een aantal fraaie treffers scoorde, zorgde er wel voor dat zijn ploeg steeds dichterbij kwam maar net niet naast Aalsmeer. ‘Wij roken aan die stunt maar de technische fouten van de eerste helft hebben wij helaas niet meer recht kunnen trekken. Wel hebben wij kunnen wennen aan het niveau en aan de snelheid van de BENE League. In de vorige ronde hebben wij BEVO uitgeschakeld en nu hebben wij laten zien prima partij te kunnen bieden aan Aalsmeer’, benadrukte Stijn Hoefnagel.

Met nog vijf minuten te spelen stond het in The Dome 25-26 en werd het publiek uit Aalsmeer steeds stiller. De gelijkmaker zat er echter niet in voor Stipt Houten. Via 25-28 werd het uiteindelijk 26-29 voor de bezoekers, die zodoende zich wisten te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. ‘Door deze wedstrijd weet je dat we volgend seizoen weinig tot geen wedstrijden hebben waarin je wat rustiger aan kunt doen en kunt door wisselen. Dan zal het iedere week volle bak zijn maar dat is ook wel lekker hoor. Wel zullen wij dan ook mee moeten in het spelen van meer fysieke wedstrijden zoals dat nu ook van ons werd gevraagd. Iets om naar uit te kijken.’

Trainer Rick Louw gaf na afloop de complimenten aan zijn ploeg. ‘Wij hebben ons visitekaartje afgegeven en twee keer een BENE-League ploeg het heel moeilijk gemaakt. De tweede helft winnen we van Aalsmeer, helaas dat een iets mindere fase in de eerste helft, ons opbreekt. Wij moeten ook reëel zijn. Tegen BEVO klopte alles en viel het op zijn plaats, dat heb je tegen Aalsmeer ook nodig om te kunnen winnen maar wij waren zeker niet de mindere in deze wedstrijd. Wij hebben kunnen wennen aan het niveau van de BENE League.’

Na afloop van het duel tegen Aalsmeer werd er afscheid genomen van Jorick de Bruijn die na twaalf jaar trouwe dienst afscheid nam van Stipt Payroll/Houten. Het wordt de komende weken al nadrukkelijk toewerken naar een volwaardige selectie voor de ploeg van trainer Rick Louw om komend seizoen met een goed gevoel actief te kunnen zijn op het allerhoogste treetje van Nederland.

Bron: Utrechtse Sportkrant, Roberto Cancian, 13 maart 2019

Geef aan Jantje Beton!

13 maart 2024
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kinderen… Meer >

Max, Jasper, Lucas en Bjorne van de E2 zijn aan het collecteren voor Jantje Beton in de wijk het Land. Meer >

In het kader van blessurepreventie heeft Fysio Moov een aantal weken terug ingezet op een nieuwe warming-up voor onze teams. Onder… Meer >

Aanstaande zaterdag speelt L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten haar laatste BENE-League wedstrijd van dit seizoen. Nog vóór… Meer >