Nieuws

Aanvoerder Voogt: "Ik hoop enorm dat we kunnen verrassen"

04 maart 2019
www.handbalhouten.nl
Bij Houten liepen ze er begin dit seizoen niet voor weg. Na het mislopen van promotie naar de BENE-League zou het dit seizoen wel raak moeten zijn. Afgelopen zaterdag tegen Aalsmeer 2 werd door Harmen Voogt en consorten de belofte met overtuiging ingelost.

De opleidingsploeg werd weggeschoten (32-17), waarna het kampioensfeest kon losbarsten. “In de rust voel je al dat het niet meer mis kan gaan. Na veertig minuten gaat de rem erop en kan iedereen speelminuten maken. Als het eindsignaal dan klinkt en je weet dat je volgend seizoen in de BENE-League gaat spelen is de ontlading behoorlijk groot”, steekt doelman Harmen Voogt meteen van wal.

Drie seizoenen geleden kwam de goalie over van Hurry-Up. Na jaren zwoegen in de eredivisie promoveert Voogt in de clubkleuren van Houten naar de BENE-League. “In mijn eerste jaar bij Houten trainden we drie keer in de week. Inmiddels zitten we op drie zaaltrainingen en twee krachttrainingen”, legt Voogt de weg naar de top uit. “We hebben onszelf proberen klaar te stomen voor de BENE-League. Ik denk dat we het niveau van de eredivisie zijn ontgroeid.”

Directe promotieregeling
Houten gaat na de zomer het plekje van het gedegradeerde Quintus innemen. De directe promotieregeling kon rekenen op kritiek. Zo zouden eredivisionisten beginnen aan een kansloze missie. “Ik hoop enorm dat we kunnen verrassen’, is Voogt gretig. “De eerste doelstelling van de club is bereikt. Het is tijd voor de volgende stap. Daar wordt intern aan gewerkt. De faciliteiten bij Houten blijven verbeteren. Naast dat de intensiteit wordt opgeschroefd wordt ook gekeken naar zaken als voeding en rust.”

Samen met teamgenoten Stijn Hoefnagels, Thies Berendsen, Jarn van Gool en Rens van Kregten maakte Voogt bekend met Houten de BENE-League in te gaan. De doelman heeft niet lang nagedacht over een nieuwe krabbel in Utrecht. “We kunnen het niveau aan”, zegt Voogt. “Dat hebben we tegen Bevo in de beker laten zien. Dat was de eerste test. Aalsmeer wacht in de kwartfinale, dat is de tweede test. Een hele uitdaging. In die wedstrijd moeten we laten zien dat we een constant niveau kunnen halen.”

Gerichte versterkingen
“In de BENE-League moet je laten zien dat je een niveau vast weet te houden”, besluit de enthousiaste sluitpost. “Belangrijke jongens blijven voor een nieuw jaar. Daarnaast is de club natuurlijk aan het kijken naar gerichte versterkingen.”

Bron: Handbal Inside, 4 maart 2019
Foto: Ils Pattipeilohy


 
www.handbalhouten.nl
De eerste helft van de competitie zit er op. In de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie ontvangt de nummer 10 The… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Jasper Peters en Tim Zonneveld van Handbal Houten zijn uitgenodigd voor de voorlopige selectie voor Oranje U18 voor de toernooien in… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Jaja, ook de Dames A hebben een Superlot gekocht. Na jarenlang te hebben gelopen voor de Grote Clubactie, leek het de meiden leuk om… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
The Dome/Handbal Houten leed zaterdag in de BENE-League een onnodige 28-31 nederlaag tegen Hasselt. De ploeg van Rick Louw schoot… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven