Nieuws

Houten zorgt in beker voor stunt tegen Bevo

13 februari 2019
De handballers van Stipt Payroll/Houten hebben gisteravond voor een enorme stunt gezorgd in het toernooi om de nationale handbalbeker. In de achtste finale versloeg de koploper in de eredivisie Bevo, de nummer 5 van de Bene-League, met 32-29. De ploeg uit het Limburgse Panningen won vorig jaar de handbalbeker.

De Houtenaren kwamen in Sportcentrum The Dome flitsend uit de startblokken. Binnen 52 seconden leidde het door treffers van Thies Berendsen en Tobias Marx met 2-0. Daarna bouwde het aan een ruimere voorsprong, maar na tien minuten namen de bezoekers voor het eerst de leiding: 7-8. De Limburgse fans die verwachtten dat Bevo vervolgens door zou drukken, kwamen bedrogen uit. Houten vocht zich terug en halverwege leek een stunt in de maak, mede doordat Bevo de laatste tien minuten van de eerste helft fout op fout stapelde. Dankzij een uitblinkende doelman Rens van Kregten (acht reddingen) en een ontketende Thies Berendsen (zes treffers) leidde het halverwege met 17-13.

Na rust liep het verschil in eerste instantie terug, maar kleiner dan drie punten werd het niet. Sterker, twaalf minuten voor tijd had Houten weer een marge van vijf opgebouwd. Toch werd het nog spannend, want een minuut voor tijd stond het 29-28. Nadat Thies Berendsen scoorde gaf Bevo zich echter gewonnen en werd het uiteindelijk 32-29. Een geweldige prestatie van de ploeg van Louw.

Bron: Martin Veldhuizen, AD Utrechts Nieuwsblad Sport, 13 februari 2019

Geef aan Jantje Beton!

13 maart 2024
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kinderen… Meer >

Max, Jasper, Lucas en Bjorne van de E2 zijn aan het collecteren voor Jantje Beton in de wijk het Land. Meer >

In het kader van blessurepreventie heeft Fysio Moov een aantal weken terug ingezet op een nieuwe warming-up voor onze teams. Onder… Meer >

Aanstaande zaterdag speelt L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten haar laatste BENE-League wedstrijd van dit seizoen. Nog vóór… Meer >