Nieuws

Houtense Handballers doen grote stap naar kampioenschap

27 januari 2019
De handballers van eredivisionist Stipt Payroll/Houten hebben vanavond een reuzenstap gezet op weg naar het kampioenschap en de BeNe League. De ploeg van Rick Louw versloeg in een vol sportcentrum The Dome directe concurrent Hellas met 31-20.
Eén punt bedroeg het verschil vooraf tussen beide ploegen. Het zou spannend worden, zo was de verwachting vooraf. Maar daar was geen sprake van. Houten speelde geconcentreerd, maakte aanvallend de juiste keuzes, verdedigde scherp en had in Rens van Kregten een doelman in uitstekende vorm. De eerste minuten ging de stand nog gelijk op en de bezoekers, onder leiding van Breukelenaar Hans van Dijk, kwamen zelfs tweemaal op voorsprong. Maar al snel groeide het2 puntenverschil in Houtens voordeel: 17-8 was het halverwege.

Na rust bouwde Houten aan een grotere voorsprong, waardoor het ook in de tweede helft nooit spannend werd in sportcentrum The Dome. Het was vooral de vraag wie het mooiste doelpunt zou maken bij de thuisploeg. Dat werd uiteindelijk Tobias Marx, die een pass van Thies Berendsen uit de vlucht in het doel kreeg.

Door de zege neemt Houten, bij aanvang van het seizoen al de grote favoriet voor de titel, een voorschot op het kampioenschap. Drie punten voor, met nog zeven duels te spelen, dat mogen de mannen van Louw niet meer weggeven.

Bron: AD.nl, Martin Veldhuizen 26-01-2019

Geef aan Jantje Beton!

13 maart 2024
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kinderen… Meer >

Max, Jasper, Lucas en Bjorne van de E2 zijn aan het collecteren voor Jantje Beton in de wijk het Land. Meer >

In het kader van blessurepreventie heeft Fysio Moov een aantal weken terug ingezet op een nieuwe warming-up voor onze teams. Onder… Meer >

Aanstaande zaterdag speelt L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten haar laatste BENE-League wedstrijd van dit seizoen. Nog vóór… Meer >