Nieuws

Jeugdkamp 2018 zit er op

14 juni 2018 door ???
www.handbalhouten.nl

Vrijdag 8 juni was het zover, na maandenlange voorbereiding vertrok om 12:00 uur de eerste groep vrijwilligers naar Mariahout om de locatie klaar te maken voor de leukste jeugdactiviteit van het jaar. De commissie vertrok met een hoop regen, maar hoe verder we naar het zuiden reden, hoe meer de zon ging schijnen…

 

Gedurende de middag kwamen de vrijwilligers en de commissieleden aan en hebben we onder het genot van een heerlijke pizza, ons voorbereid op 3 dagen weinig slaap en een hoop lol. Rond 19:00 uur kwamen de eerste kinderen  langzaam binnendruppelen en onder leiding van onze sergeant Ronald werden ze naar binnen geleid. Toen alle kinderen er waren, werd traditioneel door Ronald en Remco het kamp geopend en werden  er een aantal afspraken doorgenomen, onderstaand een kleine greep uit onze kampregels:

·         Vals spelen mag, alleen als het niet ontdekt wordt;

·         Corveetaken ontlopen moet je met toiletschrobben bekopen!;

·         Snurken mag tot 02:00 uur;

·         Telefoons blijven in de tas, jullie kunnen namelijk in het echt met elkaar praten;

·         De begeleiding heeft ook een vrij weekend en ook zij willen het gezellig hebben. Grote monden horen daarom niet thuis op dit kamp;

 

Onder het genot van een drankje, werd door JP het vrijdagavondspel geleid, hier waren de honderden doppen, wc-rolletjes en flesjes voor nodig (jullie bijdrage was enorm), van doppen gooien tot aan ‘limonade’pongen en van elastiek schieten tot aan bekers stapelen. Ondertussen liep het bos al vol met spoken en andere intimiderende attributen.Dankzij ‘Fright Night Houten’ (volg ze op Facebook!) hebben wij attributen kunnen lenen en konden wij de oudste jeugd op stang jagen. In het bos zaten genoeg clowns, geesten, poppen en zelfs Hannibal verstopt, wat voor genoeg gegil en hilarische momenten (Eva weet hier alles van) heeft gezorgd, zelfs de vrijwilligers zaten hoog in de boom.

 

Na de spooktocht was het tijd voor een drankje en hapje en kon er nog even gechilled worden, dat chillen heeft voor een aantal de hele nacht geduurd, maar een olifant vergeet nooit wat.

 

Zaterdagochtend begon de dag met een heerlijk ontbijtje, het wordt elk jaar beter, met een heus hard bolletje, een vers croissantje en een glaasje melk kon de dag beginnen, want om 10:00 uur stonden er heuse F-jes en E-tjes te trappelen om op kamp te gaan. Voor een aantal de eerste keer, dus hoe spannend is dat. Dankzij het vragenspel werden de teams, waar je het hele weekend mee strijdt, bekend gemaakt en kon je bij de vrijwilligers je shirt ophalen.

 

Na het openingsspel gingen wij met zijn allen, volgesmeerd met zonnebrandcrème, antitekenspray en heuse oorlogsstrepen’ naar het bos om ‘eindelijk’ Levend Stratego te spelen.

 

Na de strijd in het bos was er tijd voor een lunch (een heerlijk broodje knakworst) en konden de teams gaan strijden in het spellenkamp; van levend zeeslag naar levend tafelvoetballen, van waterhonkbal naar Molkky, van eilandestafette naar het clublied. Het rode team was hier het sterkste in en kreeg de eer!

 

Met natte konten en natte t-shirts was het tijd om je voor te bereiden voor Open Podium, de E-tjes waren druk aan het oefenen in hun oranje rokjes en zelfs de B-Jeugd zat verstopt een dansje in elkaar te draaien, Koen heeft er nog last van.

 

Rond 18:00 uur kwam de welbekende rijdende patatkraam met de snacks die je uit de muur kon trekken, dit was weer smullen geblazen, het was heerlijk om te zien hoe voornamelijk de F-jes met een mooie puntzak friet lekker aan het smullen waren. Nadat de friet op was, werden een aantal kinderen opgehaald, zij bleven maar 1 dagje of hadden op zondag andere plannen, dit zorgde voor wat vaders en moeders met boze en verdrietige kinderen.

 

Om 20:00 uur klonk het signaal voor Open Podium en konden de teams hun kunsten vertonen, van het bekende vliegenlied van Lotte tot aan de circusact van de E-tjes, maar 1 act was wel erg fantastisch… de lachende BUFFEL, vraag maar aan jullie kinderen, hoe die was. Alle teams en zelfs de vrijwilligers en de commissieleden werden uitgedaagd om een act uit te voeren. En, hebben jullie Luke gezien? Luke was een uitblinker met ‘Shirt uit en zwaaien’.

 

Nadat we onze benen en armen rust hebben gegeven, mocht de jongste jeugd het bos in om te smokkelen en kon de oudste jeugd de roes uitslapen van de eerste nacht. De jongste jeugd moest verschillende groenten smokkelen, zodat ze stampotten konden maken en mochten niet gepakt worden door de bende, dit was een partij spannend, zo spannend, dat ze dit eigenlijk ook een keer overdag wilden doen.

 

Bij terugkomst van het smokkelspel was inmiddels het kampvuur aangestoken en konden we heerlijk, met alle jeugd marshmallows roosteren en vertelde Ronald mooie kampvuurverhalen. Ik weet niet of Merijn het kampvuur leuk heeft gehad, die is elke 5 minuten wakker geschud. Gedurende de late uurtjes, vertrokken 1 voor 1 de jeugd naar hun bed en was het om 02:00 uur muisstil. De E-tjes hebben het Jessy en Sybella nog wel lastig gemaakt met het slaapgewandel en andere spookachtige taferelen, maar ook zij konden hun ogen maar moeilijk open houden.

 

Rond 08:30 in de vroege morgen werd de oudste jeugd eerst bestormd door de F-jes en de E-tjes, die al vanaf 07:00 uur stonden te trappelen om de jeugd te bestormen met kussens en nadat dit was gebeurd, stond daar Micheal Groen (de krachttrainer van Heren 1) en de jeugd kreeg van hem 5 minuten om zich klaar te stomen voor een heerlijk ochtend ritueeltje, een leger bootcamp. Of, ze het leuk vonden of niet, de vrijwilligers hebben genoten van het gezucht en gesteun van de kinderen en de razendsnelle Sofie, die Koen elke keer te snel af was. Onder ‘Bring Sally Up, Bring Sally Down’ werden even de beentjes en de billetjes getraind en waren ze goed opgewarmd om te gaan ontbijten. Na het ontbijt was het tijd om alvast de eerste spullen op te ruimen, zodat de papa’s en de mama’s dit niet hoeven te doen.

 

Na het opruimen zijn wij nog één keer het bos in geweest om ‘Capture The Flag’ te spelen, met behulp van verf en sponzen proberen om de vlag te veroveren, dit was een hilarisch gezicht en hebben de shirtjes een mooi kleurtje gekregen. Na terugkomst, stonden de vrijwilligers klaar om iedereen te voorzien van een broodje en wat drinken en kwamen langzaamaan de ouders binnen druppelen. Het kamp werd door Ronald mooi afgesloten, iedereen heeft een diploma gekregen voor zijn deelname en konden de kinderen moe en voldaan weer naar huis.

 

Een speciale dank gaat uit naar onze vrijwilligers, spoken en commissieleden, die dit weer tot een succes hebben geleid!

 

De vrijwilligers!!!

Ronald van der Zwan, Mark de Jong, Bradley van den Broek, Marjan Tulp, Sybella Venverloo, Jessy Elberse, Ifetta Zekeijra, Regina Jackson, Ilse Broeke en Christian van Denderen

 

De fotografen!!!

Wouter van Wijk en Hanna Koops

 

De commissieleden!!!

Michèle Kools, Remco Jacobs, Nicole Agterberg, Debby Jacobs, Danielle Vermeulen, Jean Pierre Driessen, Nadine Hogerhorst, Lisa Haakman en Pepijn Teeuwissen

 

De spoken!!!

Joan van Oostrum, Suzan van Oort, Noortje Haakman, Cindy Cussel, Pammela van Dijk, Rainer Meuken, Dick Jacobs, Maria Jacobs en Sanne van der Vaart

 

 TOT VOLGEND JAAR!


www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl
www.handbalhouten.nl

 
www.handbalhouten.nl
"Sneller dan verwacht maar wel enorm prettig!", dat was de veel gehoorde kreet van de laatste week binnen de Herenselectie en de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Zoals aangekondigd hebben we nog voor de zomervakantie een ALV gepland en wel op dinsdag 7 juli om 20.00 uur in The Dome. Wil je als… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Lars van Driel maakt de overstap van de Heren A van HV Kras Volendam naar de selectie van The Dome/Handbal Houten. De negentienjarige… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Namens het nieuwsmedium Handbal Inside maken we jullie graag attent op de actie deze maand van de Handbal Inside Clubactie die zij in… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven