Nieuws

Heren B

16 april 2018

De sterke groei van Houten HB1, zaalseizoen 2017/2018

 

De laatste zaalcompetitiewedstrijd zit erop voor de HB1. Tijd voor een verslag. Kort gezegd liep het seizoen van rommelig en zwak naar gestructureerd en sterk.


De jongens begonnen vroeg met trainen in de zaal, samen met de HA1. Trainen met hars en spelen zonder hars was in het begin wel een beetje lastig. Een andere lastige factor was dat er HA1 wedstrijden samenvielen met onze eigen wedstrijden. Hierdoor was er soms geen goede voorbereiding voor de wedstrijd, of sloeg de vermoeidheid toe. Joey had definitief ja gezegd tegen de HA1. En tot overmaat van ramp was onze verse, sterke nieuwe speler Pascal uitgeschakeld voor de rest van het seizoen door een breuk in de pols. Met regelmaat moesten we om HC spelers vragen om toch maar 1 wissel op de bank te kunnen hebben. De HB1 miste scherpte en goed samenspel. Tot aan de Kerst verloren we onze wedstrijden. Het goede was dat wij iedere keer nipt onze wedstrijden verloren. Met 3 doelpunten verschil verloren we onze eerste wedstrijd tegen Nieuwegein. De 2e wedstrijd verloren we met 26-25 van Nijenrodes. Dit kwam omdat we op het begintijdstip 4 man op het veld hadden staan. De rest werd door een ouder vanuit de Dome naar Breukelen met spoed aangeleverd. Deze mannen hadden net een wedstrijd van de HA1 in de benen. Een overwinning kan je dan niet verwachten, maar dan toch nog met 1 doelpunt verliezen, dat is dan best wel knap.
 

Thuis verloren we knullig van Fulmen en uit bij Najaden. Niet met grote verschillen, maar iedere keer kwamen we toch net tekort. Hetzij in het verdedigen of conditioneel.

Bradley Klaassen, een snelle cirkel-hoekspeler, kondigde zijn vertrek uit het team aan. In december zou hij zijn laatste wedstrijd gaan spelen. Weer een aderlating bij de HB1. Gelukkig hebben we steun van Bas Herremans uit de HC1 gekregen. Hij past goed in ons team en laat ons zien hoe makkelijk je vanuit de hoek kunt scoren.

CSV uit Alkmaar stond met 1 punt net boven ons. Wellicht dat wij thuis punten konden gaan pakken tegen dit team op 10 december. Helaas werden de wedstrijden afgelast vanwege sneeuwval. Hierdoor bungelden wij in de Kerstvakantie helemaal onderaan in de competitie. Deels door pech, deels door eigen fouten zoals slordig aanspelen, slecht afronden en conditie. Er werd nog een team aan de competitie toegevoegd voor de 2e helft van het zaalseizoen. Deze begonnen een plaats boven ons, omdat zij nog geen wedstrijd hadden verloren. Best wel zuur!


Tijdens het Nieuwjaarstoernooi (zie eerder verslag) zagen we verbeteringen. De intensieve trainingen van Johan begonnen zich uit te betalen. HB1 werd meer en meer een team. Dat zagen in de legio goede aanvallen tegen Leidsche Rijn. Hierbij hadden we voor het eerst hulp van Bas en Kars van de HC1. Verdedigend kwamen we nog steeds te kort, maar ook hierop werd getraind. Tegen Fiqas/Aalsmeer kwamen we verdedigend flink te kort en thuis werden we dan ook met 19-29 gemakkelijk weggespeeld. Dit was onze grootste nederlaag tot nu toe. In het begin van het seizoen was zoiets niet eenvoudig door de jongens te verwerken in de wedstrijd.

Gaandeweg het seizoen, leerde het team van hun eigen fouten en werden de jongens creatiever in oplossingen creeren. Matthijs was al eerder van de HC1 overgegaan in de vaste gelederen van de HB1. Er werd beter afgespeeld, afgerond en gecombineerd. Het verdedigen werd iedere wedstrijd beter. Nieuwegein werd uit gewonnen met 2 doelpunten verschil. Het besef bij de jongens groeide dat zij tot veel beter spel in staat waren dan de 1e helft van het zaalseizoen. Een ingelaste wedstrijd tegen CSV in Alkmaar werd met 1 punt (weer) verloren. Deze wedstrijd was spannend tot de laatste seconde. Wij hadden net zo goed ook met de winst weg kunnen komen. Nijenrodes werd weggezet met een monsterzege van 39-29. Het verschil met de eerdere wedstrijd tegen Nijenrodes, was dus de goede voorbereiding en geen extra wedstrijd in de benen!! Najaden werd gewonnen, Fulmen werd uit gewonnen (zelfs met een rode kaart van Steff, die eigenlijk best wel goed verdedigde!). Thimo speelt steeds meer trefzeker op de cirkel, draait goed en sneller weg van zijn verdediger, Bas en Matthijs scoren eenvoudig uit de hoeken, Casper en Koen, het combinatieteam bij uitstek spelen graag de middenverdedigers uit. Steff stoomt onstuitbaar door de verdediging heen om vervolgens hard in het doel te knallen. Dirk speelt hoek en cirkel. Daarnaast weet hij makkelijk ballen te onderscheppen en weet ook snel op de break te gaan. Jarno scoort hard en zuiver vanaf zijn opbouwplek. Pascal helpt verdienstelijk de coach op de bank. Merijn is dit jaar enorm gegroeid. Mede dankzij de handbalschool, zit hij goed in zijn vel en goed in het doel. Ik heb een heleboel mooie reddingen van hem gezien. In verdedigend opzicht zijn de jongens sterker geworden. Zij laten van begin af aan zien dat je er niet langs mag. De coach citeerde graag de woorden van Gandalf uit de Lord of the Rings : “You shall not pass!!”
 

Iedere wedstrijd werd meer en meer een genot om naar te kijken. Als coach kwam ik tijdens en na de wedstrijd superlatieven te kort…

Uit tegen Fiqas/Aalsmeer speelden de jongens, met inhuur van Jari, en veldspel van Merijn een topwedstrijd! Houten bleef maar de voorsprong behouden. Fiqas kon alleen maar in overtalsituaties tijdelijk een voorsprong nemen. Helaas voor Houten, resulteerden 2 tijdstraffen voor het eind van de wedstrijd in een verlies met (weer!) 1 doelpunt verschil: 27-26. Op het veld en op papier hadden we verloren, maar volgens de coach hadden deze jongens de wedstrijd gewoon gewonnen, want wat speelde deHB1 sterk en gedegen!! Vandaag wonnen we met 34-24 tegen Leidsche Rijn. Uiteindelijk staat Houten met 12 punten uit 13 gespeelde wedstrijden op een 5e plek. Overige teams hebben 1 of 2 wedstrijden meer gespeeld. In principe had een 3e plek er ook nog in gezeten. Wel zijn we derde met ons positief doelsaldo!

Toch vind ik zo’n plaats niet het meest belangrijke in een zaalseizoen voor de HB1.


Als coach vind ik het belangrijker dat de jongens plezier hebben in het spe. En dat deze jongens enorm zijn gegroeid in hun spel door de goed aangeboden trainingen van Johan. Individueel zijn deze jongens ook enorm gegroeid en nog steeds groeiende. En sommigen zijn klaar voor de HA1 om daar goed op hoog niveau mee te gaan draaien.

Ik vind het knap en mooi hoe de jongens zich positief door het seizoen hebben bewogen met een schaduwcompetitie bij de HA1 en met de uitval en vertrek van spelers gedurende het zaalseizoen.

Heel sterk!!!
 

De jongens hebben nu nog zin in de toernooien en het veldseizoen. Daar gaan we ook gewoon onze best doen. Lekker het beste uit je zelf en uit het team halen, daar zijn we mee bezig. Gewoon lekker handballen!!!!


 
www.handbalhouten.nl
"Sneller dan verwacht maar wel enorm prettig!", dat was de veel gehoorde kreet van de laatste week binnen de Herenselectie en de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Zoals aangekondigd hebben we nog voor de zomervakantie een ALV gepland en wel op dinsdag 7 juli om 20.00 uur in The Dome. Wil je als… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Lars van Driel maakt de overstap van de Heren A van HV Kras Volendam naar de selectie van The Dome/Handbal Houten. De negentienjarige… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Namens het nieuwsmedium Handbal Inside maken we jullie graag attent op de actie deze maand van de Handbal Inside Clubactie die zij in… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven