Nieuws

Harmen Voogt: "We kunnen deze weken iets bijzonders neerzetten"

28 maart 2018
www.handbalhouten.nl
Stipt Payroll/Houten is de kaper op de kust. De kampioen van de eredivisie hoopt het plaatsje in de BENE-League te stelen van Wematrans/Quintus of JMS/Hurry-Up. Doelman Harmen Voogt vindt Houten kansrijk.

Afgelopen weekend werd in eigen huis het eerste puntje in de play-offs gehaald. Eredivisionisten Houten en DFS Anrhem deelden de punten (28-28). “Op basis van de eerste helft is het een gewonnen punt”, vindt Voogt. Na rust maakte Houten een kloof van drie goals goed. “En vijf minuten voor tijd stonden we een aantal doelpunten voor. Toen hebben we een zege uit handen gegeven. Dat hebben we niet goed uitgespeeld.”

Aanstaande zaterdag gaat Houten zich meten met een ploeg uit de BENE-League: Quintus. “We hebben ze een jaar geleden in het bekertoernooi al eens verslagen”, lacht Voogt. “Maar dat is doordeweeks en zegt dus niet zoveel. Ze hebben een nieuw jaar ervaring kunnen op doen in de BENE-League. Ze lopen voor op ons. Maar hebben aan de andere kant vaak verloren.”

Versterking
Waar Quintus vier puntjes vergaarde in de grensoverschrijdende topcompetitie kroonden de geel-zwarten uit Utrecht zich een niveau lager tot allerbeste. “Tuurlijk wil je als speler de BENE-League in”, trekt de 32-jarige sluitpost een logische conclusie. “Maar dan moeten we er wel wat te zoeken hebben. De organisatie in de club moet meegroeien. Als we het halen moet er bovendien versterking komen. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt.”

De routinier verlengde onlangs zijn verbintenis bij Houten met een jaar. “Daar heb ik geen moment over getwijfeld”, grijnst Voogt. “De club het het heel goed voor elkaar. Tijdens de trainingen proef ik een soort gif bij de groep. We kunnen deze weken iets bijzonders neerzetten. We willen erg graag.”

Hurry-Up
Zaterdagavond treft de formatie van Rick Louw Quintus in Kwintsheul. In Gelderland verwelkomt DFS Arnhem de oud-club van Voogt: Hurry-Up. “Ik denk dat zij een maatje te groot zijn in de play-offs. Maar dan blijft er alsnog een plekje over.”

Bron: Handbal Insite 28 maart 2018; foto: Tina Kolthof


 
www.handbalhouten.nl
Niet alleen in The Dome wordt er komend weekend gehandbald. De mannen van The Dome/Handbal Houten vervolgen morgen hun oefenprogramma… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
☑️ Nieuwe tenues: check! Met dank aan onze sponsoren en Sportshop.com lopen de heren van The Dome/Handbal Houten er ook dit… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Kaarten en seizoenkaarten voor dit seizoen zijn inmiddels te bestellen op https://www.handbalhouten.nl/tickets. Nieuw dit seizoen is… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Martin Veldhuizen interviewde in de reeks Zomerstops van het AD speler Jarn van Gool: Naam: Jarn van Gool Leeftijd: 26… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven