Nieuws

Nieuwjaarstoespraak

12 januari 2018 door Jolanda Zitman - van de Heiligenberg
www.handbalhouten.nl
Om te beginnen natuurlijk een goed, sportief en gezond 2018! Dat het maar een goed jaar voor iedereen mag worden.

Zoals jullie merken sta ik hier en helaas geen voorzitter. Die is er nog steeds niet. Vandaar dat ik het woord doen. Ik ben niet zo van de speeches, ben niet voor niets de penningmeester. Geef mij maar een boekhouding met cijfers, ben ik beter mee dan woorden…

Afgelopen jaar is wederom een jaar met veranderingen geweest, wij als bestuur zijn er druk mee. Daarnaast ook in het bestuur veranderingen: Marjan is gestopt als bestuurslid en niet vervangen, Robert is gestopt - daar ben ik voor gekomen - en ten slotte is Renk jammer genoeg gestopt. Hij heeft aangegeven dat hij geen groots afscheid wil, maar wij als overgebleven bestuursleden gaan nog wel zorgen dat hij ons niet gaat vergeten. Nu nog een nieuwe voorzitter en we zijn weer op volle kracht. Wij zijn allemaal erg druk, ook thuis. Daarom kan het gebeuren dat dingen wat langer blijven liggen.

We zien het positief in. Onze mooie vereniging is zich aan het ontwikkelen en we zijn aan het groeien. Op dit moment hebben we 7 senioren teams en 13 jeugd teams. Dames 1 heeft een nieuwe staf en houdt zich staande in de hoofdklasse. Heren 1 heeft ook een nieuwe staf en staan aan kop. Er is zicht op de BeneLeague, dat zou toch wat zijn! We rekenen op jullie steun dit tweede deel van het seizoen!

Even kort wat aantallen leden: per 1 december hadden we 198 spelende leden en in totaal 243 leden. Daarnaast zijn er nu een stuk of 10 aspirant-leden, waarvan we hopen dat ze lid gaan worden.
Voor wat betreft activiteiten hebben we net het Arnold den Hartog toernooi gehad (succesvol georganiseerd door The Dome), de oliebollenactie (goed geregeld door de Dames Recreanten), de Rabo Clubkas campagne en de Grote Clubactie. En dan krijgen we nog de stroopwafel actie en Jantje Beton. Sponsorkliks loopt ook door, alle kleine beetjes helpen! Ondertussen is de Jeugdcommissie weer goed bezig met de voorbereidingen voor het jeugdkamp en er komen nog een paar leuke activiteiten aan!

Onze vrijwilligers maken dit allemaal mogelijk! Helaas zijn dit heel vaak dezelfde handjes en komt het werk meer en meer op dezelfde schouders terecht. Donderdag 1 februari organiseren we daarom een brainstormavond voor leden, voor ouders van leden, voor iedereen die betrokken is en zich betrokken voelt en positieve ideeën heeft. Wat voor ideeën hebben jullie over meer handjes, meer geld, meer leden, meer naamsbekendheid, meer publiek, meer sfeer?  Laat je zien! Laat je horen!

Mijn persoonlijke doel is financieel een gezonde vereniging te krijgen en te houden. Als eerste achterstallige zaken proberen op te lossen en kijken of we de vereniging wat reserves kunnen laten krijgen. Dat geeft ruimte voor de toekomst. Groeien betekent ook meer kosten en dat moet wel in balans blijven met de inkomsten natuurlijk. Sponsoring is hier een belangrijk onderdeel van geworden. Als er iemand is die daar bij kan helpen, graag! 
Kortom, op verschillende fronten zijn we druk. Daarnaast ook nog de gewone zaken als teamindeling volgend seizoen, begroting volgend seizoen en contributievoorstel volgend seizoen. Meer vooruit dan achteruit kijken is wat mij betreft ons motto!

Ook namens Inge en Norbert: PROOST op het nieuwe jaar!

Zondag 7 januari was de nieuwjaarsreceptie. Deze was slecht bezocht. Daarom hebben wij met de kleine groep aanwezigen getoost op het nieuwe jaar en de toespraak online beschikbaar gemaakt.

 
www.handbalhouten.nl
Ook bedanken wij trainer/coach Rick Louw en teammanager Remko Thiers voor hun inzet voor The Dome/Handbal Houten. Rick en Remko kwamen… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Na vier seizoenen verlaat ook Harmen Voogt The Dome/Handbal Houten. De 35-jarige goalie hangt zijn toque nog niet aan de wilgen, maar… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Afgelopen seizoen speelde een wel heel bijzondere speler bij The Dome/Handbal Houten: Noelvis Roblereve. De 1.88 meter lange en 90 kg… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Eerder blikten wij met Hennie van der Vaart terug op afgelopen seizoen. In dit laatste deel van het drieluik kijken wij met hem naar de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven